Prachtige Koningskinderen!

22 07 04 - 10:06

We zagen woensdag op De Parade nog twee voorstellingen. Om met de laatste te beginnen Rollercoaster van Eric Koller: onderhoudend maar kon niet concurreren met de andere twee voorstellingen (Bedankt lieve ouders en Zap Grieken). Het is hard werken voor Koller die zich energiek maar met slungelig voorkomen en grappige mimiek - vaak de knipoog en de grote grijns - in allerlei kolderieke situaties weet te wurmen. De techniek die in ruime mate is vertegenwoordigd werkt ook al niet mee.

Het meest hebben wij ons vermaakt met Zap Grieken van De Koningskinderen (Thomas de Bres, Jara Lucieer, Saskia Temmink en Michiel Varga). In het ronde Circustheater zat het publiek rondom een rond en ronddraaiend podium. We kregen allemaal twee lintjes: een witte en een blauwe en de acteurs legden ons steeds een keuze voor, waarbij de de kleur lintjes die in de meerderheid was (wit of blauw) werd gespeeld. De keuze werd ons getoond op aardewerken borden en het ?winnende bord? werd naar oud Griekse traditie op de vloer stuk gesmeten. De gong leidde dan de sketch over het gekozen thema in. Zo bepaalden wijzelf als publiek onze eigen voorstelling. Grappig, professioneel, snel, humor, lichtvoetige satire en wij keken geboeid toe. We kregen ondermeer keuzes voorgelegd tussen begraven of cremeren, Lesbos of Mykonos, edel of ijdel en liefde of lust. De ?extra? ging over de Olympische vlam die in het ongerede raakte hetgeen in slow motion aan ons zichtbaar werd.
Echt fantastisch en met een geweldige cast! Mocht je nog naar De Parade gaan in Utrecht of Amsterdam, ga dan ook naar Zap Grieken. Je zult er geen spijt van krijgen!

drie reacties

sab

en wat wordt het: begraven of cremeren/lesbos of mykonos/edel of ijdel /liefde of lust ben natuurlijk benieuwd wat je gekozen hebt. ik zou het wel weten (cow)

sab (URL) - 22-07-’04 11:23
Mieke

Ik koos: cremeren, lesbos, ijdel en lust. En jij?

Mieke (URL) - 22-07-’04 12:08
berta

…wij gaan in Amsterdam!
Dank.”;}}}

berta (URL) - 22-07-’04 23:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.