Hoe regel je een goede maaltijd?

26 09 04 - 22:00



Toen ik hier onlangs als bezoeker op de site kwam (jaja, dit is een gastlog) stond er een foto van sushi die me het water in de deed lopen. Niets vermoedend, naief als ik ben, schreef ik in mijn reactie dat ik nog nooit bij een Japanner had gegeten. Het is een reactie die ik alle lezers van dit weblog aan kan raden.

Vandaag ben ik bij Hans en Mieke wezen eten en zij hebben een heerlijke (en gezonde) Japanse maaltijd gemaakt. Bovenstaande sushi (een co-productie van Hans en Mieke) was nog maar het voorafje. Ietwat onhandig, omdat ik geen grote held ben met stokjes en het al heel lang niet gedaan had, maar met veel smaak heb ik de tonijn, wier en rijst verorberd. De hoofdmaaltijd bestond uit zwaardvis met groenten uit de wok. Ondanks het verzoek van Hans om de vis met zwaard te serveren, bleven de stokjes op tafel. Een zwaard was handig geweest, maar met stokjes lukte het ook. De zwaardvis was heerlijk gemarineerd met een beetje een chili-achtig kruidenmengsel. De groenten kwamen uit de wok. Een erg gezonde maaltijd dus, en aangezien LadyBass nog wel eens vergeet gezond te koken als ze vindt dat ze het te druk heeft. En voor toe was er taart (altijd goed).

Tussen het voor- en het hoofdgerecht hebben Hans en ik spelletjes zitten spelen, Hans favoriet is de filmkwis van cinema.nl en ik ben dol op de geschiedeniskwis (ggq.nl). Het grappige is dat beide kwissen, afgezien van het onderwerp, precies hetzelfde zijn. We hebben het bij de film verder geschopt dan bij de geschiedenis, en leuk was het. Verder hebben we het natuurlijk uitgebreid gehad over chocoladetaart en de battle. De plannen worden steeds concreter. To be continued....


Amiek-LadyBass herself op Mieke's Mac (aaargh)

tien reacties

berta

Sushi is lekker…

berta (URL) - 26-09-’04 23:11
brigitte

Sushi is heel erg lekker….:-p

brigitte (E-mail ) (URL) - 26-09-’04 23:16
Mieke

Ja, ze waren lekker geworden en Hans had met engelengeduld die zeewier om die eirolletjes heen zitten binden. Dus dat zag er ook nog een keertje prachtig uit.

Mieke - 26-09-’04 23:19
Hans

Het was gezellig Annemiek!!

Hans (E-mail ) (URL) - 27-09-’04 00:14
Anne-Floor

Leuk, een gastlog! Ziet er inderdaad heel lekker uit!

Anne-Floor (URL) - 27-09-’04 01:17
han

leuk!

(en wat mijn aandacht trekt: de battle???)

han - 27-09-’04 07:39
Hans

Dat was naar aanleiding van het logje verleidelijke Toetjes Han:

Kijk maar hier

Hans (E-mail ) (URL) - 27-09-’04 08:28
Nijntje

humm, THE battle, wanneer weten we meer nieuws? Spannend hoor, we moeten ons toch degelijk kunnen voorbereiden!

Nijntje (URL) - 27-09-’04 09:01
Mieke

@ Nijntje: Over de battle zijn een paar geeltjes geplakt op het prikbord. De battle zal plaatsvinden op een zondagmiddag eind november ergens in Midden-Nederland. Reserveer vast de zondagmiddagen 21 en 28 november in je agenda en zet je bakblikken vast klaar want THE CHOCOLATE BATTLE komt er aan!

Mieke - 27-09-’04 12:55
Kaatje

Wat ziet dat er heerlijk uit!

enne, grappig zeg dat van die cinema quiz, ben ik ook sort of verslaafd aan.

Kaatje (URL) - 27-09-’04 13:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.