Amanda's lemon-lime taart

19 10 04 - 00:00



Amanda maakte hem vanavond voor ons (zie ook haar eigen weblog) en hij was superlekker, een zalige combinatie tussen zoet en zuur. Alsof er een engeltje...


Voor de taartbodem op basis van een bakvorm van 30 cm

125 gram boter

100 gram poedersuiker

mespuntje zout

250 gram bloem

2 eierdooiers

2 eetlepels water

Roer boter, suiker en zout romig en meng met bloem en eidooiers. Als het op grof broodkruim lijkt voeg er dan een beetje water aan toe en vorm een bal. Bestuif je bal met een beetje bloem en rol uit tot een dikke worst die je in huishoudfolie gewikkeld tenminste 1 uur in de koelkast legt.

Daarna snij je plakjes van je deeg van ongeveer 0,5 cm dik en bekleed daarmee het ingevette bakblik. Druk de stukken tegen elkaar en laat het dan weer een uur rusten (liefst in de vriezer). Bak daarna de taart ongeveer een kwartier op 180 graden. Dan smeer je hem in met losgeklopt eiwit om de bodem bros te houden en bak hem nog 2 minuten. Laat de bodem afkoelen.


Voor de vulling:

350 gram fijne tafelsuiker

8 grote eieren

3,5 dl slagroom

2 dl limoensap

1 dl citroensap

raspsel van 4 limoenen

Klop de suiker en de eieren samen in een kom en doe er dan geleidelijk de room en de citroen- en limoensap door. Voeg tot slot het limoenraspel toe. Zet de bodem in de oven op 180 graden en schenk er de vulling in. Bak de taart in 40-45 minuten of tot de vulling stevig is. Laat hem zeker een uur staan voordat je hem aansnijdt.

Garneer als je dat leuk/lekker vindt met aardbeien, frambozen of ander rood fruit en takjes munt.

twee reacties

LadyBass

mmmm lekker, ga hem een keer proberen….

LadyBass (URL) - 19-10-’04 00:12
Maaike

Mmm, dat ziet er lekker uit en leuk ook met die kleurtjes. Iemand mag dat best voor mij klaar maken.

Maaike - 19-10-’04 16:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.