Senseo of Espresso

22 10 04 - 13:54



In plaats van espressobonen had ik per vergissing espressomaling meegbracht voor Mieke. Die pakken zien er vrijwel hetzelfde uit bij AH. Vaag wist ik me te herinneren dat ik ergens een navulbare koffie-pad had gezien voor een Senseo apparaat, zodat ik de gemalen koffie alsnog zou kunnen gebruiken. Zoals velen heb ik zo'n Senseo ding, waar ik best tevreden over ben, maar zo nu en dan gaat het ook tegenstaan en wordt het teveel van hetzelde...

Al googelend ontdekte ik een andere weblogger die er over geschreven had, maar ook de site van Café Filter. Nu nog een adres in de buurt waar ze die dingen verkopen. Het bekende koffiewinkeltje in Driebergen had alleen twee nepperds die 'al aan een ander beloofd waren' Daar wordt je als klant ook niet blij van. Een winkel in Utrecht had ze niet meer in voorraad omdat ze vacuum zouden zuigen in de Senseo en dan kreeg je het deksel niet meer open.

Een volgend adres wist te melden dat ze in verband met licentierechten nauwelijks te leveren waren. Gelukkig was er ook nog een alerte koffiewinkel 'Taste & Tools' in Zeist die ze gewoon in voorraad had, en er nog een uitleg bij leverde ook. Goedkoop is zo'n filter niet, maar door hem zelf te vullen met koffie naar keuze zou je de aanschafprijs van Euro 19.95 er snel uit hebben. Mijn eerste kopje koffie met espressomaling smaakte voortreffelijk en het vacuumzuigen bleek ook een indianenverhaal te zijn.

negen reacties

brigitte

Hmm dat lijkt me wel iets voor ons. Ik vind die Senseo gewoon smerig smaken :( Ik wil zo’n Miele inbouw espressoapparaat in de nieuwe keuken maar Peet is het er niet mee eens, flauw he ;)

brigitte (E-mail ) (URL) - 22-10-’04 17:22
Amiek

In plaats van simpeler hebben ze koffiezetten alleen maar ingewikkelder gemaakt met het senseo-apparaat. Ik blijf lekker thee leuten…

Amiek (URL) - 22-10-’04 20:58
V@nM@n

Me too, ik teken voor een kop heerlijke thee, alleen zoals je weet geen gearomatiseerde fruittheetjes…

V@nM@n (URL) - 22-10-’04 21:18
Puur Kaat

Na zo’n intensieve zoektocht ben je wel toe aan een dampend bakkie.

Puur Kaat (URL) - 22-10-’04 22:14
Hans

Ik ben inmiddels een paar koppen verder en de kofie is op deze manier lekkerder dan ik van Senseo gewend ben, maar ik moet zeggen dat het toch wel een beetje een gedoe is om iedere keer die filter leeg te moeten maken en weer te vullen. Bovendien moetje als je twee koppen wilt zetten dat een voor een doen…

Hans (E-mail ) (URL) - 23-10-’04 04:53
Scriptkipje

Geweldig idee, bedankt voor de tip!

Er zijn trouwens ook zat koffiepads van andere merken hoor, voor de broodnodige variatie….

Scriptkipje (E-mail ) - 24-10-’04 12:04
Hans

Ik merk weinig variatie in die andere merken scriptkipje.. Het is vrijwel allemaal hetzelfde en komt denk ik deels van dezelfde lopende band. Als update van mijn ervaringen kan ik zeggen dat het zelf vullen met esspressomaling waarschijnlijk net zoiets is als voor rokers een sjaggie draaien. Je moet er even de tijd voor nemen en het wat aandacht geven, maar je eigen inbreng geeft wel een extra dimensie..

:-)

Hans (E-mail ) (URL) - 24-10-’04 12:17
Arjan

Zo’n xxl watertank (in hun webshop) vind ik ook wel een fantastische uitvinding.

Arjan (URL) - 25-10-’04 05:26
Hans

Ja daar heb ik ook al regelmatig naar gekeken Arjan. Het bijbehorende tankje is wel erg snel leeg.

Hans (E-mail ) (URL) - 25-10-’04 10:32


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.