Prima wijn onder de Twee Euro!

25 03 05 - 22:34



Als je regelmatig witte wijn drinkt en wilt besparen op de kosten, dan is dat best te doen. Het boekje De Beste Wijnen onder de vijf Euro van Hubrecht Duijker, waarover we eerder schreven, geeft vele adressen en mogelijkheden. Hoever onder de vijf euro kun je gaan om nog steeds prima wijn te drinken? Betaalbare en drinkbare wijnen komen over het algemeen o.a. uit Chili, Zuid Afrika en Australie. De belangrijkste tip is eigenlijk om de Franse wijnen links te laten liggen (of staan). Voor een beetje drinkbare Franse wijn moet je behoorlijk in de buidel tasten. Twee supermarkten die in menig opzicht elkaars tegenpool zijn hebben een uitstekende Zuid Afrikaanse wijn voor Euro 1.99. Beide van het type 'Droe Steen'. Kaapse Pracht van Aldi is op fles geimporteerd. Mooi Kaap van AH is in Zaandam gebotteld. Ze doen nauwelijks voor elkaar onder. Bij een blindproef test vond Mieke de ene ietsje lekkerder en ik de andere. Er zullen vast nog wel meer adressen zijn met prima drinkbare wijn onder de twee Euro. Ik ben benieuwd of er nog iemand een andere wijn of adres weet met een goede witte (of rode) wijn onder de twee Euro?

veertien reacties

Kaat

Goede tip!

Kaat (URL) - 25-03-’05 23:11
Hans

Doe er je voordeel mee;-)

Hans (URL) - 26-03-’05 01:10
Nijntje

Wij kopen onze wijn meestal in Frankrijk, in Auchan, een grote supermarkt net over de grens en voor ons maar een 40 minuten rijden. Daar kan je heerlijke wijn kopen die niet zo duur is. Meestal kopen wij wijntjes die door Auchan zelf worden aangeraden en als die dan in promotie zijn, kan je er ook ontzettend lekkere wijn hebben onder de 5 euro. Vaak staan er degustatiestandjes, wat erg handig is natuurlijk. Er is binnenkort een speciale proefavond, dus mochten jullie de rit zien zitten…

Nijntje - 26-03-’05 08:39
Ronald

Ik drink liever iets minder maar beter.

Ronald (URL) - 26-03-’05 09:32
Simone

Die Mooi Kaap wijn ga ik binnenkort eens proeven…ik ben benieuwd.

Dank je voor de tip. :-)

Simone - 26-03-’05 11:14
berta

ja! Die Mooi Kaap ken ik…

berta (URL) - 26-03-’05 12:21
the ©u®se of Millhaven

Hema heeft schandalig lekkere wijnen voor < 5 euri.

maar €2………..?

ik pas.

the ©u®se of Millhaven (URL) - 26-03-’05 14:24
V@nM@n

Doe mij die afrikaan van de Aldi maar….Prima wijn.

V@nM@n (URL) - 26-03-’05 14:47
Leibele

Ik ben al heel wat jaren blij met de afschaffing van de apartheid in Zuid-Afrika.Ze hebben namelijk uitstekende wijnen.En nu mag ik het nog drinken ook zonder fout te zijn.

Leibele (URL) - 26-03-’05 21:16
Arjan

Droë steen is idd niet verkeerd

Arjan (URL) - 27-03-’05 22:53
Enzo van der Voort

Nog een tip in dit genre “ik weet niet veel van wijn.. maar wel wat ik lekker vind” van Simon Woods (ISBN 90 5767 15 14; dit is service; ik heb er geen aandelen) daarin staat vermeld waarom je maar beter een wijn van onder de 2 Euro kunt kopen. Het kost al zo’n 2.30 Euro om de allergoedkoopste wijn hier in de schappen te krijgen. Als je het toch tegenkomt dan zal er wel wat mee zijn, is het devies. Maar ja, als het smaakt, wie maakt je wat?

Ikzelf houd het op bier.

Enzo van der Voort (E-mail ) (URL) - 21-04-’05 00:37
wijn&hoofdpijn

Geloog me die wijn is niet geschikt voor mensen die dure wijn zijn gewend! Ik dronk er nog geen 3 wijn glazen van en kreeg toen al hevige hoofdpijn. Jammer dat ik er niet tegen kan aangezien de prijs, maar goed ik drink liever een wijn waar mijn hoofd niet van ondersteboven van gaat staan!

wijn&hoofdpijn - 06-05-’11 01:07

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.



(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.