Een prettig gesprek

16 08 05 - 15:11


Het onderstaande gesprek voltrok zich van de week op het faculteitsbureau van de juridische faculteit van de Universiteit Utrecht. De spelers op toneel zijn ondergetekende (M) en de receptioniste (R) die de studiegidsen beheert en uitgeeft aan de ontvangstbalie.
M: (allervriendelijkst) Goedenmiddag! Heeft u voor mij een studiegids?
R: Voor welke afstudeerfase, bachelor of master?
M: (zo mogelijk nog vriendelijker) Geen van beide, ik studeer doctoraal af.
R: (enigszins geirriteerd) Daar hebben we geen studiegids van.
M: (geduldig uitleggend) Op de site stond dat de studiegidsen af te halen zijn op het faculteitsbureau. Ik heb eigenlijk zondermeer aangenomen dat die mededeling voor ALLE studenten van de faculteit zou gelden en dat er ook voor de doctoraalstudenten een studiegids beschikbaar zou zijn.
R: (in de verdediging) Nee, mevrouw, daar hebben we geen studiegids van. (een uitweg zoekend) Maar welke vakken moet u doen? Zijn dat bachelorvakken of mastervakken?
M: (toonbeeld van volmaakte onschuld en zich van geen kwaad bewust) Ik zou het echt niet weten. Ik heb me in die materie absoluut niet verdiept omdat ik doctoraal afstudeer en heb alleen de inbrengregeling bekeken. Van dat nieuwe systeem snap ik helemaal niks. (glimlacht vriendelijk naar R).
R: (resoluut) U moet kiezen tussen een bachelor- of mastergids.
M: (verwonderd) Waarom moet ik kiezen?
R: (100 % zeker wetend) U kunt ze niet allebei meenemen!
M: (verwonderd en nog steeds vriendelijk) Waarom niet?
R: (al enigszins aan het twijfelen over dit standpunt dus tamelijk zwakjes) Allebei kan niet.
M: (doet er nog een schepje bovenop) Volgens mij kun je wel van allebei vakken inbrengen in het doctoraal examen.
R: (niet meer wetend wat verder nog aan bezwaren te opperen) Nou goed dan, neemt u ze dan allebei maar mee.
M: (als haar allervriendelijkste zelf en met een stralende glimlach) Dank u wel en een fijne dag nog verder!
En zo komt het dan dat ik uiteindelijk het pand verlaat met twee voor mij volkomen waardeloze studiegidsen. Sinds de bachelor/masterstructuur is ingevoerd is er geen studiegids meer uitgekomen waar wij als doctoraalstudenten iets aan hebben. Wij koesteren dus massaal de studiegids van 2002/2003 waar nog in volle glorie het op ons van toepassing zijnde programma uitgesponnen wordt. Dat, en de meest recente regelingen van het internet, is genoeg informatie voor ons, de laatste der Mohikanen. Toch willen we af en toe wel even laten horen dat we er nog zijn en daarom gaan we ieder jaar toch die volkomen nutteloze studiegidsen ophalen, als we toch een keer in de buurt moeten zijn.

vijf reacties

Amiek

Wat zullen ze blij zijn als ze van jullie af zijn ;-) Arme receptioniste, ik denk niet dat de hoge heren (of de communicatiemiepjes die de gidsen maken) hier iets van meekrijgen…

Amiek (URL) - 16-08-’05 19:53
Mieke

@ Amiek: ik was echt heeeeel vriendelijk tegen haar en heb haar ook een fijne dag verder toegewenst. En wat de rest betreft: ik heb natuurlijk ook weer mijn jaarlijkse klaagmailtje gestuurd dat er geen studiegids voor ons is aan krommunicaitemiepjes en onderwijsdirecteuren dus als ze ge?nteresseerd zijn dan kunnen ze het meekrijgen.

Mieke - 16-08-’05 20:53
brigitte

Hahaha, ik zie het helemaal voor me. Ik kan je gezicht zo voor me halen als ik het lees :-D

brigitte (E-mail ) (URL) - 16-08-’05 22:45
V@nM@n

Ja,ja…

V@nM@n (URL) - 16-08-’05 22:55
Downer

LOL ik snap nooit iets van die termen, maar prima actie van jou! :-D

Downer (URL) - 18-08-’05 10:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.