Verboden toegang

21 08 05 - 10:48


Er was gisterenavond een straatfeest in de straat tegenover mijn huis. Toevallig zag ik afgelopen week in het plaatselijke sufferdje een hele lijst van straten staan waar toestemming was gegeven voor gedeeltelijke afzetting ivm een straatfeest. Ook in mijn eigen straat wordt er volgende maand een straatfeest gehouden. En die straat was er vroeg bij want de vakanties zijn nog maar net voorbij in onze regio.
Als wij naar Albert Heijn gaan dan komen we langs het 'feestterrein' waar de voorbereidingen gisterenmiddag al in volle gang waren. Wij liepen langs het voorste hek en op het achterste hek af toen dat hek ineens door een potige man zo werd geschoven dat er niemand meer door kon. Aan de andere kant naderde een drietal ouderen waarvan er eentje in een rolstoel zat. De man van dat drietal vroeg vriendelijk of hij er even door mocht. Waarop de potige man zei: "U kunt ook omlopen, we mogen het hier afzetten weet u". Toen de mensen hem met glazige ogen van onbegrip aankeken zei hij: "Nou, voor één keertje nog dan!". Dank zij dit 'genadig' gebaar tegenover de rolstoeldame liepen wij ook gewoon door en vervolgden onze weg.
Ik dacht eerst nog heel even dat het een grapje was maar dan was het een slecht grapje tegen iemand in een rolstoel. Maar al pratend raakten we ervan overtuigd dat de potige man - eenmaal in een machtspositie om het hek te MOGEN plaatsen - zijn macht volledig wilde uitbaten. Op het plaatje een foto van het feestterrein(tje) waarop je duidelijk kunt zien dat je zelfs over de stoep van de straat niet meer kunt passeren. Die straatfeesten zijn bedoeld om de sfeer en de verdraagzaamheid in de buurt te vergroten maar dan moet je wel een andere mentaliteit hebben dan de potige man. Met zo iemand aan het roer komt er alleen maar ellende van.

zes reacties

brigitte

Beetje belachelijk dit.

brigitte (E-mail ) (URL) - 21-08-’05 11:09
Leibele

Ik vraag me af of dit wel mag,juridisch gezien.De openbare weg is de openbare weg.Als dat tijdelijk ineens niet zo is zou dat op z,n minst de procedure van aankondiging en verweermogelijkheid moeten hebben,zoals geregeld in het Bestuursrecht.

Leibele (URL) - 21-08-’05 11:29
V@nM@n

Hier mag de straat worden afgezet voor doorgaand verkeer, wat beslist niet mag is de stoep afzetten. Voetgangers hebben hier altijd ongehinderde doorgang. Op de openbare weg mag hier zelfs geen entreegeld worden gevraagd, hooguit een vrijwillige bijdrage. Anders is als dit op een afgesloten terrein wordt gehouden, of op het marktterrein(evenementenplaats) dan mag wel entree worden gevraagd.

V@nM@n (URL) - 21-08-’05 12:16
Mieke

‘t Is hier ook verboden om de stoep af te zetten natuurlijk. De toestemming betreft de rijweg maar niet de stoep. Het vervelende is dat er mensen zijn die – eenmaal met een vergunning – zich niet in kunnen houden en de macht grijpen. Ik heb ook een buurman die altijd groeit in dat soort rollen en dan de hele wereld gaat proberen te besturen. Ergens is het een beetje zielig maar het kan een hoop moeilijkheden veroorzaken.

Mieke - 21-08-’05 17:33
sab

Een straatfeest is in mijn ogen toch iets voor de buurt. Ik moet eerlijk zeggen dat dit wat overdreven vind om een potige man voor neer te zetten.

sab (URL) - 21-08-’05 21:19
Marmein

Nooit gesnapt wat er nou zo leuk is aan macht. Het zal wel iets dierlijks zijn. Over twee weken hebben we hier het buurtfeest. Gelukkig hebben wij een plein, dus op wat herrie na heeft niemand er last van.

Marmein (URL) - 21-08-’05 23:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.