Rita en Katrina

22 09 05 - 09:11


Ligt het nou aan mij of zijn er meer verwoestende orkanen dan vroeger? De omvang van de ramp in New Orleans herinner ik me niet van andere recente orkanen. De laatste was volgens mij Andrew in 1992, de grootste en duurste totdat Katrina toesloeg. En dan nu zo snel daar achteraan Rita die met orkaankracht 5 op Houston en Dallas afstormt waarvan de prognose is dat die orkaan catastrofale gevolgen kan hebben voor de olieproductie en distributie. Vanmorgen was in de krant te lezen dat ook New Orleans - dat aan de rand van het bedreigde gebied ligt - weer ontruimd moet worden en dat terwijl er nog volop wordt opgeruimd na de vorige orkaan!
Voor 2005 is een lijst van 21 namen vastgesteld voor orkanen boven de Atlantische Oceaan. Na Rita zijn er nog maar vier namen over: Stan, Tammy, Vince en Wilma. Gezien het feit dat er tussen Katrina en Rita ook weer vijf namen de revue zijn gepasseerd lijkt het me sterk dat het genoeg is om 2005 mee door te komen. In ieder geval ben ik blij dat wij wat weer betreft in een gematigd land leven.

acht reacties

henriette

Wat ik interessant vind, is dat het op Mars ook warmer wordt.

henriette (URL) - 22-09-’05 11:29
Chantal

Ik hou me er wel mee bezig. Om twee redenen; 1. heb hele dierbare vrienden daar wonen en 2. ik ga over twee weken naar Florida. Het is wel een erg actief orkaanseizoen, erger dan normaal en met meer orkanen.

Chantal (E-mail ) (URL) - 22-09-’05 11:59
petra

Blij met Nederland en nu maar hopen dat het niet aan ons ligt, aan het opwarmen van de aarde en zo.

petra (E-mail ) (URL) - 22-09-’05 12:26
Yukiko

Het ligt aan het opwarmen van de oceaan. Daardoor neemt de kracht van de orkaan toe. De hoeveelheid orkanen is namelijk gelijk aan andere jaren.

Dit hoorde ik tenminste bij Nova gisteren.

Yukiko (URL) - 22-09-’05 12:46
brigitte

Het is inderdaad opvallend en triest voor de mensen die in de getroffen gebieden wonen. Wat boffen wij hier dan toch in ons kikkerlandje.

brigitte (E-mail ) (URL) - 22-09-’05 14:22
Amiek

Gisteren op het journaal vertelden ze dat er momenteel 7 orkanen actief zijn. Naast Rita zwerven er 2 tussen Hawaii en Mexico en zijn er twee bij China en Japan. Waar de laatste twee te vinden zijn werd niet verteld.

Amiek (URL) - 22-09-’05 14:25
V@nM@n

Het lijkt erop dat ze voor de kust liggen te wachten….

V@nM@n (URL) - 22-09-’05 23:49
sab

Ze zijn op dit moment zelfs al bijna aan het einde van de bedachte namen voor dit jaar voor de orkanen. Ze gaan straks overstappen naar het Griekse alfabet. Ik ben erg blij dat Rita zich enigszins koest heeft gehouden.

sab (URL) - 25-09-’05 19:57


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.