Brave Burgertjes Pesten

28 09 05 - 10:33


Het was te verwachten. De identificatieplicht heeft nog nauwelijks een bijdrage geleverd aan het doel waarvoor het in leven zou zijn geroepen, namelijk het bewerkstelligen van meer veiligheid in Nederland. Wel zijn er tal van uitwassen van het fenomeen "Burgertje Pesten". Geef wat mislukte beveiligingsbeamten de macht om mensen aan te houden en velen van hen zullen de verleiding niet kunnen weerstaan om die relatieve macht te gaan botvieren. Zo zijn er gevallen bekend van een brave moeder met baby die met haar kroost een nachtje in de cel heeft doorgebracht en ook van iemand die aangifte kwam doen van iets en werd getrakteerd op een nachtje cel wegens gebrek aan identificatie. Het is zelfs zo sterk dat zonder licht rijden op de fiets een aanleiding kan zijn om noodgedwongen in het cachot te moeten overnachten. De overtreding is op zich nauwelijks interessant, maar de onverwachte schok die je een onschuldige burger kan laten ondergaan is voor veel 'uniformen' kennelijk wel een kick! Voor het eerst in jaren wordt hun saaie werk weer opgeleukt! Ik kan het niet helpen dat ik maar steeds die kop van Balkenellende voor me zie als ik dit soort betuttelingsverhalen hoor. Marijke de Vos, in Goedemorgen Nederland deze ochtend, verwacht een groeiend protest onder burgers. Steeds meer mensen laten het voor de rechter komen en daar zit ook niemand op te wachten. Burgerlijke ongehoorzaamheid ligt op de loer.
Bij het gerechtsgebouw in Utrecht, waar deze ochtend om negen uur een megazitting identificatieplicht begint, wordt tegelijkertijd tot vanavond 17:00 uur een demonstratie tegen die identificatieplicht gehouden (klik plaatje hierboven). De organisatie van de demonstratie is in handen van het Meldpunt Misbruik Identificatieplicht. De wet op de uitgebreide ID-plicht die 1 januari 2005 van kracht geworden is, levert maandelijks meer dan 6000 bekeuringen op. Dat zijn er inmiddels dus al meer dan 50.000.? De teller stond eind augustus op 46.487, waarvan 3.898 aan kinderen van 14 en 15 werden uitgedeeld. De ijver en na-ijver van het politieapparaat is opmerkelijk! Zij hebben om dubieuze redenen weer zin in hun werk!

zes reacties

Chantal

Die 6000 bekeuringen is een aardige manier om de staatskas te spekken…… ik vind het allemaal erg zijn doel voorbijgaan…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 28-09-’05 11:00
Chantal

6000 bekeuringen per dag is een aardige manier om de staatskas te spekken. Het schiet zijn oorspronkelijk doel totaal voorbij.

Chantal (E-mail ) (URL) - 28-09-’05 11:01
Mieke

Mij is nog nooit een legitimatiebewijs gevraagd sinds de invoering van de identificatiepicht. En als het mij ooit gevraagd wordt dan vraag ik natuurlijk de andere partij ook eerst om legitimatie (gelijk oversteken dus).

Mieke - 28-09-’05 11:04
Leibele

Je verplicht moeten identificeren,al je internet gegevens afstaan aan de staat, al je telefoon- en fax verkeer opgeslagen.Dit past in een totalitair regiem.

Leibele (URL) - 28-09-’05 11:41
petra

Zo zie ik me dus over een paar weken het ene na het andere identiteitsbewijs voor mijn zoon halen… Jammer dat zo’n demonstratie zo ver weg is voor mij, maar mijn steun hebben ze!

petra (E-mail ) (URL) - 28-09-’05 13:43
V@nM@n

Volgens mij is dat makkelijker tellen op het eind van het jaar als ze hun quota moeten overleggen dan achter de echte criinelen aangaan.

V@nM@n (URL) - 28-09-’05 21:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.