Conflict en escalatie

24 02 06 - 10:04Ik volg op dit moment de kursus Mediation in het kader van mijn studie. Interessante materie hoewel het niet allemaal even nieuw is voor mij. Afgelopen week ging het over conflicten, escalatie en macht en werd de allerdaagsheid en functionaliteit van conflicten onderstreept met het gegeven dat het boek 'Hoe word ik een rat?' zo'n enorme bestseller is geweest. Ik moest toen meteen denken aan een andere bestseller doe al jaren in mijn kast staat: '48 wetten van de macht'. Ook dit geeft een goed inzicht in de gedragingen van mensen die zich een bepaalde vorm van macht willen toeëigenen en voor wie belangstelling heeft staat er hier een samenvatting online.

Geïnteresseerd in de boeken?
De 48 wetten van de macht<br  />Robert Greene
De 48 wetten van de macht
Robert Greene
Hoe word ik een rat?<br  />Joep Schrijvers
Hoe word ik een rat?
Joep Schrijvers

twee reacties

brigitte

Maar begrijp ik hier nu uit dat jij beide boeken echt goed vindt?

brigitte (E-mail ) (URL) - 24-02-’06 10:35
Mieke

@ Brigitte: ze zijn leerzaam en geven inzicht in hoe processen werken tussen mensen. Dat kan je helpen om in een bepaalde situatie je strategie te bepalen.

Mieke - 24-02-’06 11:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.