Gevangenishonden

14 03 06 - 19:21

Van de week kwam ik al zappend voor het naar bed gaan langs Animal Planet waar net een programma begon over Prison Dogs. Honden die worden gevonden of in beslag genomen door de dierenbescherming worden voor heropvoeding een aantal weken ondergebracht bij een pleegouder in de gevangenis. De bedoeling is dat de honden zodanig worden behandeld en getraind door die gedetineerde dat ze weer geschikt worden gemaakt voor adoptie. In het programma een aantal bange verwaarloosde honden maar ook twee nestjes met pups die nog niet oud genoeg waren voor adoptie. De asiels hadden geen menskracht en middelen genoeg om de dieren de aandacht en verzorging te geven die ze eigenlijk nodig hadden, vandaar dit project.
Erg leuk om te zien hoe de komst van zo'n dier de sfeer in de gevangenis compleet verandert en een beroep doet op het verantwoordelijkheidsgevoel van de inmates. De resultaten waren - als ik de documentaire mag geloven - overweldigend goed. Niet alleen hadden de honden weer vertrouwen gekregen in mensen maar ook de gedetineerden waren veranderd. En het contact tussen bewaking en gedetineerden was enorm verbeterd in het dagelijkse contact over de huisdieren. Ik heb nog nooit gehoord dat hier in Nederland zoiets gedaan wordt maar ik vind het een fantastisch plan. Een aantal van de gedetineerden gaf ook aan dat ze het prettig vonden iets terug te doen voor de maatschappij en ik denk dat dit een heel belangrijk ingredi├źnt is voor een succesvolle resocialisatie.

zeven reacties

brigitte

Lijkt mij ook een geweldig plan. Werkt vast positief.

brigitte (E-mail ) (URL) - 14-03-’06 19:33
Eljo

Dat is idd iets waar je niet aan denkt maar best een hoop verandering teweeg kan brengen. Ik kijk vaak naar deze zender en jammer dat ik dat gemist heb.

Eljo (E-mail ) (URL) - 14-03-’06 19:34
Renesmurf

Ik vind het een uitstekend plan dat ook in Nederland ingevoerd zou mogen worden!

Renesmurf (URL) - 14-03-’06 21:26
V@nM@n

De dierenasiels onder brengen in de TBS klinieken….

V@nM@n (URL) - 14-03-’06 21:29
Chantal

Klinkt als een initiatief waar toekomst in zit. Zo is de Office Dog/Cat ook een succes gebleken…..

Chantal (URL) - 15-03-’06 11:31
Irene

Alleen de islamitische gedetineerden zullen er wel weinig voor voelen, maar die willen misschien een kat. Daar hield de profeet ook erg van. Het plan is het proberen waard. Alleen een hooggeplaatste met fantasie en durf vinden, dat lijkt mij het probleem.

Irene (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 15:18
Eljo

Ik kom er nog maar ff op terug. Ik heb het nu al een paar keer gezien samen met Joeri en het is een zeer goed doordacht iets. Werkelijk iedereen in het programma heeft er baat bij, de hond,gevangene en de gevangenis. We kijken er graag naar

Eljo (E-mail ) (URL) - 30-05-’06 22:31


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.