Op 1 februari vijf minuten ALLE LICHTEN UIT

31
01
2007
alle lichten uit

Vandaag kreeg ik onderstaande oproep en ik geef er graag gevolg aan.
Hoort zegt het voort!


Op 1 februari doen we ALLE LICHTEN UIT van 19.55 tot 20.00 uur. Neem jij ook deel aan de grootste mobilisatie van de burgers tegen de klimaatsverandering?L'Alliance pour la Planète (groepering van milieuverenigingen) doet een oproep tot al de burgers:
Gun de planeet 5 minuten rust!
Iedereen wordt verzocht alle lichten te doven op 1 februari a.s., van 19.55 tot 20.00 uur.
Het gaat er niet om enkel die dag gedurende 5 minuten energie te besparen, maar wel om de aandacht van de burgers, de media en tevens de politieke besluitvormers te vestigen op de energieverspilling en op de noodzaak om dringend iets te ondernemen! Lees meer...

Afscheid van een eminence grise

31
01
2007


Hij had het voorkomen van een eminence grise en ging iedere ochtend met zijn aktetas op hetzelfde tijdstip naar zijn werk. Hij had belangrijk werk, zo wisten de buren want hij was ook altijd pas laat thuis. Wat de buren niet wisten maar wij wel dat hij op zijn werk vooral bezig was met het spelen van computerspelletjes, het lezen van de krant, het maken van praatjes met collega's en het roken van ontelbaar veel sigaretten. Zijn kast puilde ondertussen uit van de dossiers, patiënten zag hij bijna nooit meer want zijn achterstanden waren skyhigh maar dat deerde hem allemaal niet. Hij was op zijn manier ontzettend druk alleen zelden met werk. Hij ging als laatste naar huis en zijn vrouw zal hem vast regelmatig gezegd hebben: "joh, werk toch niet zo hard". Lees meer...

Jouw privacy?

30
01
2007
Privacy

Vanaf vandaag is de website Mijnprivacy.nl online. Je vindt er allerlei informatie over het gebruik van persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. De website is een initiatief van het College Bescherming Persoonsgegevens en het doel van de website is om burgers beter in staat te stellen om zelf problemen met het gebruik van hun persoonsgegevens aan te pakken.

Doe Maar!

30
01
2007
Daniel Boissevain en Kim Lian van der Meij

Afgelopen zondag was ik bij de première van Doe Maar! waarvan jullie wel niet ontgaan zal zijn dat die plaatsvond. Ik ben niet echt uit de Doe Maar periode maar heb er toch genoeg van meegekregen om te genieten van deze musical. Ik - en vele anderen met mij - moest me inhouden om niet lekker mee te gaan zingen met nummers als Nederwiet of Tijd genoeg. Meer over deze productie kun je hier lezen op Cultuurpodium. De foto maakte ik tijdens de photocall backstage na de voorstelling.

I have a dream

25
01
2007


Wat een bijzonder fenomeen is YouTube waarop iedereen ter wereld deze historische toespraak van Martin Luther King uit 1963 kan terugzien. Neem even de tijd om deze toespraak te beluisteren die een hele generatie mensen - waaronder ik - over de hele wereld heeft geïnspireerd.

Het gezicht achter den Nederlandsche weblog

23
01
2007
2000 bloggers

Heb je altijd al willen weten die dat is? Ik las bij OKZO over dit initiatief. Karel Geenen zette de Nederlandse versie op van de 2000 bloggers en wij staan er sinds vandaag ook bij. Jij kunt er ook tussen komen te staan als je weblog tenminste minimaal drie maanden oud is en regelmatig wordt ge-update. Je moet ook een foto van jezelf op je weblog hebben staan maar dat spreekt voor zich bij dit initiatief. Doe jij ook mee? Je kunt je hier aanmelden.

The music is everywhere

22
01
2007


Zet je ook wel eens een kopje thee? Waarschijnlijk wel maar ik verwacht niet dat je er zulke aardige geluiden mee weet te maken als de musici van Zenga dat dezer dagen samen met Flairck - in de oorspronkelijke bezetting - na dertig jaar de theaters bestormt met het programma Reunion. Echt genieten zo'n avondje. Meer lezen kun je op Cultuurpodium.

Windkracht 10 in première

18
01
2007

Foto Hein van den Heuvel

En dan bedoel ik dus niet het weer maar de film gebaseerd op een gelijknamige TROS serie uit de jaren 90. Het gaat over de reddingsacties van de bemanning van een reddingshelicopter, hoewel je daar met dit weer ook even niet aan moet denken. Is dat nou mooie promotie of niet? Er gaat immers geen mens naar een bioscoop vanavond...

Nationale IQ test

18
01
2007


Gisteren werd bij BNN de Nationale IQ-test gehouden. Alle vorige keren heb ik het niet gezien en ook niet naderhand op internet gedaan maar gisteren had ik toevallig in de gaten dat het was dus ik heb me ook in de strijd gegooid. In de studio waren een aantal BN-ers aanwezig om de test mee te doen. De meesten vonden hem best pittig en dat was hij ook voornamelijk vanwege de - hier en daar toch wel heel beperkte - tijd.
Bij de BN-ers werd de strijd gewonnen door Esmaa Alariachi (een 'meid' van Hallal) met 123 punten. Bij de uitslag werd ook nog een historisch dieptepunt bereikt bij de BN-ers toen de score van Bonnie St. Claire werd bekend gemaakt. Ze had 52 gescoord en dat is maar liefst 25 punten lager dan de vorige recordhouder Kelly van der Veer. Meer scores van BN-ers kun je hier vinden. Wil je zelf ook de test doen (dat kan dan lekker in je eentje achter je computer) dat kan hier en de uitslag vind je in ieder geval ook op pagina 354 van Teletekst.

Knoeien met de riemen die je hebt...

17
01
2007


Het volgende verhaal las ik op MacFreak. Stel je bent één van de topmannen bij Microsoft en het dringt stukje bij beetje tot je door dat de producten die je bedrijf maakt eigenlijk flut zijn. Dan duurt het toch nog wel eventje lijkt me voordat je zo'n mailtje als dit stuurt naar je baas Bill Gates. Microsoft topman Allchin (op het plaatje met Bill Gates) deed het toch en deed daarin de opmerkelijke uitspraak dat hij een Mac zou kopen ware het niet dat hij bij Microsoft werkt.
Iedereen die hier vaker komt weet dat Hans en ik echte Mac fans zijn dus je snapt dat wij het wel komsich vonden. Bij Microsoft moet je nog altijd knoeien met de riemen die je hebt en dat weet de grootste baas zelf dus ook. Maar hij heeft zelf geen klagen want met dit knoeiconcept is hij wel mooi stinkend rijk geworden.

A case of you

16
01
2007


Prachtig nummer en geweldig vertolkt door Diana Krall. Op YouTube is nog veel meer van haar te vinden voor diegenen die van deze muziek houden. Ook echtgenoot Elvis Costello is er trouwens goed vertegenwoordigd.

Voor schoenenjunkies

15
01
2007


Heb jij meer schoenen dan je kwijt kunt op de vloer van je kast? Dan is deze schoenenrolodex echt iets voor jou. Je kunt er maar liefst 30 paar in kwijt en desnoods kun je nog sorteren op kleur ook. Ik zag het op Gizmodo en meer informatie vind je hier.

Miwian is drie geworden

14
01
2007


Miwian is vandaag 3 jaar geworden. Dat zullen wij natuurlijk zelf op gepaste wijze vieren. Geen taart helaas, dat ben ik vergeten, maar misschien een toost vanavond op nog vele jaren. Mocht er nog iemand nadenken over een kadootje dan zouden wij blij zijn met nominaties voor de Dutch Bloggies voor Cultuurpodium en Jazzpodium.

Zet een kaars voor je raam vannacht

12
01
2007


Dat kun je gerust doen met deze LED-kaarsen die ik als kadootje onder de boom kreeg. Ze zijn oplaadbaar en branden als ze vol zijn wel 30 uur achter elkaar. Je kunt meerdere 'kaarsen' los er bij kopen en ze zijn ook leuk voor in de tuin want de wind waait ze nooit uit.
Ik vind het een leuke vondst.

Rare tijden tegenwoordig

12
01
2007


Het is 11 januari, de knoppen zitten aan de leilindes voor het huis, de temperatuur is rond de tien graden en de daken waaiden op sommige plaatsen van de huizen, zo stormde het.
Het zijn rare tijden tegenwoordig.

Oh, wat is tie mooi!!!!

09
01
2007
Apple iPhone

Kijk eens wat een prachtig ontwerp: een telefoon zonder toetsen. Het is de nieuwe iPhone van Apple die een iPod, een telefoon en een internetvoorziening ineen biedt. Daar verbleken de Blackberries en de Treo's bij. Veel details weet ik er nog niet van maar dat hoeft ook nog niet want het duurt nog even voordat hij hier te koop is. Kijk ondertussen hier voor foto's want daar zullen we het de komende periode mee moeten doen. Maar wil je je vast verlekkeren dan kun je ook hier kijken.

Nieuwjaarsrecepties

09
01
2007
Paaldanseres Paaldanseressen Paaldanseres

Op dit moment hebben de meeste bedrijven en instellingen hun nieuwjaarsreceptie achter de rug. Wij waren gisterenin Club 11 in Amsterdam met wel heel wulps entertainment na het - overigens meer dan uitstekende - buffet. Daarna mochten de werknemers zelf de dansvloer op maar die hielden het een stuk rustiger dan je hierboven op de foto's ziet. Klik voor groter.

Aziatische tapas bij Leen

08
01
2007
Leen

Van de week gegeten bij een nieuw Utrechts restaurantje: Leen. Het grootste gedeelte van de kaart is Aziatisch maar wel uit alle hoeken van dat continent. Idiaanse Saag Paneer en Japanse Sushi naast Vietnamese salades. Het voordeel is dat je er allemaal verschillende hapjes kunt bestellen, net waar je zelf zin in hebt. De Vietnamese tonijnsalade was overheerlijk en ga ik zeker ook thuis een keertje maken (sla, shi-takes, rauwe tonijn, glasnoedels en dressing met vissaus).
Het ziet er mooi uit met blauw verlichte bar en een heerlijke loungeruimte maar voor de wat oudere bezoeker is het nagenoeg onmogelijk om het menu te lezen vanwege de kleuren (blauw met zwarte opdruk) en het zeer spaarzame licht. Maar een kniesoor die daarop let gezien lekker eten voor een redelijke prijs.

Perfume

07
01
2007
Perfume Perfume Perfume

Van de week ben ik naar de film geweest naar het bekende boek van Patrick Süskind. Hoewel de critici niet zo positief waren over deze film moet ik zeggen dat ik me zeker niet verveeld heb hoewel het een behoorlijk lange zit van meer dan twee uur is. Voor wie het verhaal niet kent: het gaat over een man die geboren is met een bijzonder goed en onderscheidend reukvermogen. Dat en zijn autistisch achtige aard brengen hem tot onorthodoxe daden en besluiten die niet zonder gevolgen zijn.
Het boek is trouwens ook beslist een aanrader.

Just say no

05
01
2007


De spinnen in mijn tuin zijn absoluut niet aan de drugs want ze bouwen een web zoals dat hoort te zijn. Drugs? ja, sinds vanmorgen, toen ik het stukje las op de sit van Fransico van Jole, weet ik dat een spin die aan de drugs is hele rare dingen gaat doen mijn zijn web. Net eigenlijk als een mens die onder invloed is. Kijk maar eens op deze plaatjes wat dat met je doet als spin. Nog niet overtuigd van de werking van drugs? Dan moet je even dit filmpje bekijken.

Lekkere tooltjes

03
01
2007
Lekkere tooltjes

Heb je wel eens gehad dat je (dacht dat je) delen van je weblog kwijt was? Dan hoop ik voor je dat het toch achteraf niet waar bleek te zijn maar voor het geval het toch allemaal weg is op een dag zijn er gelukkig een paar handige tooltjes. Zoals bijvoorbeeld die van Google waarbij je pagina's kunt zoeken in de Google cache. Overzichtelijker vind ik persoonlijk Webarchive waar e.e.a. op datum in een keurig overzicht gerangschikt staat. Altijd handig om te weten.

Gelukkig nieuwjaar

01
01
2007
Nieuwjaarsconcert VARA/NBE- Maya Lievegoed Engelen steken de loftrompet Finale met Apasionado

Ook voor iedereen die hier langkomt de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar maar vooral gezondheid en geluk. Op de foto's zie je fragmenten van het Nieuwjaarsconcert van VARA en het Nederlands Blazers Ensemble dat we bezochten en waarover binnenkort meer te lezen valt op Cultuurpodium.nl.
Oh en ik wil nog even zeggen dat ik het een schande vond dat de mobiele bellers bij KPN urenlang niet konden SMS-en terwijl de Vodafone of Telfortgebruikers (om er maar een paar te noemen) de hele wereld af SMS-ten alsof het niks was. Staat KPN soms voor Knullig Prutswerk op Nieuwjaarsdag?