Er is (digitaal) leven na de dood!

31
07
2007
Diespace van PIPS

Je hoeft na je dood niet meer met vleugeltjes op je rug harp te spelen op een wolk maar kunt nu in de nieuwe digitale community Diespace een account aan maken die je in staat stelt via de digitale identiteit contact met je nabestaanden te onderhouden. Stel je voor: gezellig chatten met je kinderen of kleinkinderen en mailen met achtergebleven vrienden. Dat is pas ècht een community waar je wat aan hebt. Multimediacollectief PIPS:lab maakt het allemaal mogelijk en je kunt het nog meemaken op De Parade in Amsterdam. Mèt gratis Diespace Light Account.
Op de foto zie je de toeschouwers inloggen in hun account. Zie ook het artikel op Cultuurpodium.nl.

Goddelijk toezicht op Parade

30
07
2007
Beeld in tent Mobiel Culinair Collectief

Het reizend theatercircus De Parade verbleef de afgelopen 10 dagen in Utrecht en is door ons natuurlijk bezocht (gelukkig op de droge dagen). Naast theater bezoeken kun je er ook lekker eten bijvoorbeeld bij het Mobiel Culinair Collectief van meesterkok Amaro waar allerlei Jezussen toezicht houden op een correcte gang van zaken vanaf houten kratjes aan de muur of op de toonbank. Trouwens zijn moeder ziet toe op het ordentelijk BBQ-en van de vis (zie deze foto).

The Eagle has landed

23
07
2007


Mijn zus en haar gezin zijn op vakantie naar Kroatië. Ik ben altijd weer blij om te horen dat ze goed zijn aangekomen en naar goede familietraditie hoor ik dat via een SMS-je met de tekst: The Eagle has landed.

Pirates Pirates!

22
07
2007
Pirates Pirates! Pirates Pirates! Pirates Pirates!

De piraten uit de circusshow Pirates Pirates! komen voor het grootste deel uit China want maken deel uit van het Chinese Staatscircus dat samen met het Russisch Staatscircus de artiesten leverde voor de show. Wat een prachtige mensen!

Pas op voor jaloerse computers

19
07
2007


Nokia heeft een hele website aan de jaloerse computers gewijd met allerlei filmpjes, tips wat je kunt doen en zelfs een poster.

To blog or not to blog

19
07
2007


En je kunt op de weblog van Maurits Fondse, de maker van deze bloghit zelfs een to-blog-or-not-to-blog T-shirt bestellen.

Muggenplaag op Schiermonnikoog

19
07
2007
muggenplaag op Schiermonnikoog

Een waddenbeminnaar uit Broeke
besluit dus niet langer te zoeken:
Naar Schiermonnikoog!
Het hoeft geen betoog,
daar is voor een prikkie te boeken.


Gevonden bij Kees-Ineke.nl

Maandag wasdag?

16
07
2007
Maandag wasdag?

Het wordt wel tijd voor een goede wasbeurt want schoon is het niet bepaald...
Toneeldoek bij de voorstelling River & Mountain van De Vogelfabriek op Festival Over 't IJ (klik voor vergroting)

Midzomernachtsdroom in Amsterdamse Bos

16
07
2007
Midzomernachtsdroom Amsterdamse Bos Theater

In het openluchttheater van het Amsterdamse Bos wordt deze zomer de Midzomernachtsdroom van Shakespeare gespeeld. Wie nu meteen begint te rillen (want Shakespeare, blah, niks aan) moet echt eens gaan kijken want voor een tientje heb je een avond zeer onderhoudend toneel in een fantastisch decor en met een topcast. De picnicmand en de roséfles (of biertje) mogen mee dus je kunt er echt een feestje van maken. En voor de kou krijg je ook nog een glaasje rum van Theseus of Hippolyta als je geluk hebt. Op de foto het decor en binnenkort meer foto's plus recensie op Cultuurpodium.nl.

Het schijnt erfelijk te zijn, die takkenbosvenen

13
07
2007
Kleine spataderen oftewel takkenbosvenen

Ik heb het natuurlijk over spataderen. Mijn moeder en oma hadden ze en ik hoopte dat die beker aan mij voorbij zou gaan maar het is erfelijk dus nee hoor! Ik ontdekte vanmorgen op mijn been het begin van zo'n 'spider vein' zoals de Engelsen het noemen: een web van blauwe adertjes. Het schijnt dat je het pas een spatader gaat noemen als hij ook verdikt is en dat is nog niet het geval bij mij maar dat is een kwestie van tijd vrees ik. De kleine spataderen die je op het plaatje ziet worden ook wel takkenbosvenen genoemd. Het zou dus kunnen dat ik vandaag of morgen schrijf dat ik takkenbosvenen heb. Dan weet jij vast wat ik bedoel.

Nu het ijs smelt valt er iets te verdienen

12
07
2007
Groenland door Vis à Vis

Live Earth is nog niet achter de rug of in de krant is te lezen dat Canada aanspraak maakt op delen van het ontdooiende poolgebied. Er komt immers rijkdom vrij: vaarroutes en olie. Canada stuurde extra marineschepen om de aanwezigheid in het gebied te vergroten en geeft blijkt van assertiviteit in het poolgebied. Ik vrees dat de mensheid het nooit zal leren.
De foto hierboven is van de voorstelling Groenland van Vis à Vis die precies gaat over de domheid en arrogantie van de moderne westerse mens.

Busy

12
07
2007
Beachcomber van Boilerhouse en Waterlanders

Ik heb voor het eerst sinds tijdens weer eens een foto ingezonden voor Photo Friday bij het thema Busy. Ik vond deze foto wel geschikt want dat de man in de branding ergens mee bezit is dat kun je wel zien. Alleen is nu nog de vraag wat hij in godsnaam aan het doen is. Zie ook dit artikel en klik de foto voor vergroting.

Nogmaals de NDSM-werf

10
07
2007
Ronde vormen op Festival Over 't IJ

Gisteren plaatste ik een foto van een vliegtuig op de NDSM-werf maar er is nog meer fraais te bewonderen. Wat dacht je van deze dame, die met haar ronde vormen prachtig contrasteert met de industriële omgeving.

Theater tussen staal en constructies

09
07
2007
Ins Blaue Hinein

Het Festival over 't IJ is weer begonnen, theater tussen de oude industriële gebouwen en scheepwerven van de NDSM. Naast de theaterliefhebber kan ook de enthousiaste fotograaf er zijn/haar hart ophalen. Hier een plaatje dat ik gisteren schoot.

Koop een lage- of een hogedrukgebied

06
07
2007
Lagedrukgebied

Het NOS-journaal heeft een leuke aanvulling op het komkommernieuws voor de zomermaanden: de zomercolumns. Vandaag is Margriet Brandsma aan de beurt die weet te vertellen dat je in Duitsland je naam kunt geven aan een hoge- (? 299) of lagedrukgebied (? 199). Je kunt er ook eentje kado doen. Toch een heerlijk idee dat je op een terrasje kunt zitten aan een koel drankje dank zij 'Mieke'? En wat zul je een hekel krijgen aan 'Lukas', de nietsontziende storm die een spoor van vernielingen achterliet. We zitten nu opgescheept met 'Wilfried' en het wachten is nu aldus Margriet Brandsma op 'Yvon', het eerstvolgende hogedrukgebied.
Deze en andere zomercolumns kun je hier bekijken.

Sterren op het doek

06
07
2007
Albert Verlinden door Bianca Berends
Albert Verlinde door Donovan Spaanstra
Albert Verlinde door Robert Vorstman

Woensdagavond begon een leuk nieuw programma van omroep MAX: Sterren op het doek gepresenteerd door Hanneke Groenteman. De eerste die zich door drie schilders mocht laten portretteren was presentator en producent Albert Verlinde. In de komende weken komen nog Marco Borsato, Angela Groothuizen, Frits Bolkestein, Ernst Daniël Smid, Monique van de Ven, Najib Amhali en Loretta Schrijver aan bod.
Terwijl de ster wordt geschilderd wordt er gepraat en komen onderwerpen voorbij die normaal wellicht in een interview niet naar voren komen. Aan het eind van het programma mag de hoofdpersoon één schilderij kiezen om mee naar huis te nemen. De overige twee worden geveild voor een goed doel naar keuze van de geportretterde ster.
MAX zou MAX niet zijn als er niet meteen ook een schilderkursus aan gekoppeld zou worden dus wil je nog portretschilderen leren dan is dat nu een uitgelezen kans. Zie ook hier op de site van omroep MAX.

Sushi nieuwe stijl

05
07
2007
Vilten sushi gemaakt door Poyoyon

In de krant las ik dat er in Japan paniek is uitgebroken omdat als gevolg van overbevissing de topkwaliteit tonijn niet langer in Japan terecht komt. De vis wordt duur en schaars en overal ter wereld aast men op het heerlijke tonijnvlees. Rampzalig voor de sushi business die om zal moeten kijken naar manieren om aan productvernieuwing te doen. Misschien eten we binnenkort wel sushi met struisvogelvlees of een plakje hertenbiefstuk op onze sushi.
De vilten sushi van het plaatje vond ik op internet en zijn gemaakt door Poyoyon.

Stukjes museum te koop

04
07
2007
Zwarte avondjapon van zwart kant

Musea verkopen voorwerpen uit hun depots omdat die niet meer passen in de collecties. Allerlei voorwerpen van het Instituut Collectie Nederland (waar BKR-werk ligt opgeslagen), Centraal Museum, Museum voor Communicatie, MuseumgoudA, Industrion en de Lakenhal hebben fors opgeruimd en bieden overtollige voorwerpen aan via eBay.
Wekelijks worden er nieuwe voorwerpen aangeboden op deze site en iedere zondag vanaf 21.00 uur wordt het aanbod vernieuwd. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze avondjurk (klik klik) met een hoogste bod op dit moment van 22 euro? Daar kun je bij H&M toch niet voor terecht!

Even weg en druk geweest

04
07
2007
Beachcomber van Waterlanders & Boilerhouse

Ja, we zijn weer naar Oerol geweest en ik ben nog bezig met de laatste artikelen daarvan die je hier verzameld kunt zien. Het was weer een mooi festival met vele hoogtepunten maar vooral met heel erg veel jong talent. En dat belooft veel voor de toekomst.
Miwian is even een ondergeschoven kindje geweest maar ik ga die draad ook weer oppakken. In de zon zitten zit er op dit moment toch niet in ;-)

Op de foto zie je een tafereel zoals je dat alleen op Oerol kunt zien: een scène die gespeeld wordt aan de vloedlijn tegen een prachtige avondlucht. De voorstelling heet Beachcomber (strandjutter) en werd gespeeld door het Schotse Boilerhouse en de Nederlandse Waterlanders.