Twee en drie dimensies

26
09
2007
Julien Beever

Vorig logje liet ik de bijzondere beelden zien van Ron Mueck en dit keer een straattekenaar: Julien Beever. Hij tekent de meest wonderlijke dingen met stoepkrijt. Wat vind je van het bovenstaande plaatje? Zo op het eerste oog kijk je gewoon de diepte in maar het is plat werk in twee dimensies.
Hier vind je nog veel meer van zijn prachtige werk. Zo'n kunstwerk zou ik best voor mijn huis willen hebben!

Levensecht

21
09
2007
Beelden van Ron Mueck

Ik had al eens eerder werk van hem gezien op foto's maar van de week kreeg ik via een vriendin weer allerlei materiaal van deze Australische kunstenaar onder ogen. Je zou niet zeggen dat de twee oude dametjes op de foto beelden zijn.
Mueck is een beeldhouwer die mensen maakt, levensecht, vaak naakt en kwetsbaar of in momenten van ontluistering. Door het exorbitante formaat dat hij gebruikt - soms meer dan twee maal zo groot - is het vervreemdend en verontrustend, te meer daar ieder detail perfect is gemaakt. Kijk ook maar eens naar dit filmpje.

The Dutch Don't Dance?

12
09
2007
The Dutch Do Dance!

The Dutch Don't Dance? Nou zeker wel en die vraag is zelfs de naam van een Nederlandse dansgroep. Maar dat is nog niet alles want de meest toonaangevende choreograaf ter wereld van dit moment is living en well in Amsterdam. Deze klompjes stonden gisteren op het voorplein van het Muziektheater te wachten op hun eigenaren die speciaal voor Hans van Manen en zijn koninklijke gasten een choreografie zouden dansen als voorprogramma van de galapremière.
Het was fantastisch, het programma. Nr. 1 van een serie van 5 die in het kader van het Hans van Manen Festival op dit moment te zien zijn. Doen dus! Het is een unieke kans. Meer hier.

Still going strong

11
09
2007
'Dik' van schilder Ed de Moor

In mijn familie is lichaamsgewicht een fluctuerend gegeven. We hebben het allemaal dus het zal wel genetisch bepaald zijn. We reageren op gebeurtenissen in ons leven met groei of afname van het lichaamsgewicht waarbij er niet precies duidelijk is wat de relatie is van de gebeurtenis en de toe- of afname. Mijn gewicht was de laatste jaren behoorlijk toegenomen en ik heb begin van dit jaar besloten dat daar maar weer eens wat aan gedaan moest worden. Vijfentwintig kilo lichter ben ik ondertussen en still going strong. Nou maar hopen dat het een beetje op peil blijf als ik eenmaal weer een nieuwe evenwicht gevonden heb. Maar dat zal wel niet, mijn aanleg in aanmerking genomen. Zie ook de BMI-meter

La Fura dels Baus

10
09
2007
La Fura dels Baus

Dit is een momentopname uit de theatervoorstelling Imperium van La Fura dels Baus. Theater zoals je dat niet vaak meemaakt: confronteren, heftig, schokkend en fysiek. Lees er meer over op Cultuurpodium.nl.

Daar ben ik weer...

10
09
2007
Woodstock 69

Tijdje niet gelogd maar ik heb nu het voornemen om mijn leven te beteren. Of dat lukken zal is de vraag maar dat zal gauw genoeg blijken.