Rood gaas

31
01
2008


Het is lang geleden dat ik macrofoto's heb gemaakt maar ik had weer inspiratie. Hier een opname van rood gaas waar het begrip scherptediepte in de praktijk werd gebracht. Daardoor ontstaat een heel geheimzinnig licht.

Jubileum modeshow

23
01
2008
Top Tot Teen

Mijn favo modewinkel Top Tot Teen jubileert dit jaar en daarom wordt er op 8 maart een speciale modeshow georganiseerd. In het verleden liep ik een aantal malen mee in de modeshow en ik moet zeggen: met zeer veel plezier. De winkel laat de shows lopen door klanten: mensen zoals jij en ik. Toen ik gevraagd werd op 8 maart weer in de show mee te doen hoefde ik niet lang na te denken: graag! Ik verheug me er nu al weer op.

Top Tot Teen - website

Uit de tijd gekomen

17
01
2008
foto AgoraPraha

Voor doodgaan heb je vele uitdrukkingen zoals het loodje leggen, de pijp uit gaan, heen gaan, inslapen, omkomen, het leven laten, overlijden, sterven, ontslapen, hemelen, de laatste adem uitblazen, afreis, om zeep gaan, zieltogen, wegvallen, sneuvelen, creperen, expireren en nog veel meer. Maar de mooiste uitdrukking vind ik toch wel 'uit de tijd komen', een uitdrukking die in het oosten van het land wordt gebruikt (over het algemeen in dialect). In 'uit de tijd komen' wordt precies aangegeven wat het verschil is tussen leven en dat wat daarbuiten is: de tijd. Binnen de tijd bevindt zich alles dat wij met onze zintuigen kunnen waarnemen maar buiten de tijd is de rest en dat is vast heel wat.

Bij 'dood' hebben wij toch over het algemeen de associatie dat je er per saldo op achteruit gaat maar misschien ga je er bij 'buiten de tijd' wel enorm op vooruit. Wie weet...

Gratis nieuw album van Tasmin Little

09
01
2008
Tasmin Little

Haar nieuwe album The Naked Violin is vanaf maandag a.s. gratis te krijgen via haar website. Violiste Tasmin Little vindt dat het tijd wordt dat de klassieke muziek ontdaan wordt van het elitaire imago dat het heeft. Als mensen drempels ervaren om ernaar te luisteren dan doet zij er alles aan om die weg te halen. Haar bedoeling is dat vooral Zuid-Amerikanen en Afrikanen van het genereuze aanbod gebruik maken maar daar zou ik me als ik jou was niet door laten weerhouden. Dat doe ik ook niet!

Digitale televisie

09
01
2008


Sinds kort heb ik digitale televisie en er is een wereld voor mij open gegaan. Dat is een wereld waar Cultura, Geschiedenis TV, Holland Doc en 3 voor 12 samen een aantal fantastische radiozenders mijn aandacht hebben. Ik zit nog in de proefperiode dus heb ook nog allerlei dingen die niet in mijn definitieve pakket zitten maar ik ben enorm blij met bovengenoemde aanwinsten in mijn TV mogelijkheden. En het beeld is prachtig, ook dat nog dus voor wie nog twijfelt... doen!

Veranderingen en goede voornemens

04
01
2008


Miwian werd vroeger altijd geschreven door Hans en mij. De laatste tijd was ik het alleen nog maar die de artikeltjes schreef. Dat kwam ondermeer door de snelle opkomst van Jazz- en Cultuurpodium.nl die er tevens de oorzaak van was dat het hier een beetje stil was af en toe. Nu is Hans definitief opgehouden met Miwian en ook in andere opzichten zijn Hans en ik geen partners meer. Dat gaat soms zo en is OK.
Hans kan natuurlijk nog bereikt worden via zijn eigen site en via Jazzpodium.nl. Mij kun je vinden op de bekende plekken en hopelijk ook weer wat vaker bij Miwian want één van mijn goede voornemens is om hier weer wat vaker te schrijven.