Ogen die spreken...

29
02
2008
Ogen 1

Drie keer dezelfde ogen vlak achter elkaar genomen. Klik voor vergroting en bekijk ook deze en deze om te kijken hoe ogen kunnen spreken.

Een kinderhand...

25
02
2008
Smurfen

Wat moet je nou als volwassene met die smurfen die je tegenwoordig bij iedere 15 euro aan boodschappen krijgt bij AH? Aan je kinderen of kleinkinderen geven? Ja, dat kan maar als je die niet hebt dan zit je er mee. Of je moet ze laten liggen. Ik heb de volgende oplossing gevonden. Ik neem ze aan en speur dan onmiddellijk in de AH in het rond naar een klein kind om de kadootjes aan te overhandigen. Blije gezichtjes zijn het resultaat en verraste vaders en moeders. Zo heb je zelf meer dan plezier van die stomme smurfen.

Girrrrlpower...

21
02
2008
Jacqueline de Savornin Lohman

Dit portret toont Jacqueline de Savornin Lohman in vroeger jaren. "Die bril!" roept ze uit als ze de foto levensgroot geprojecteerd ziet in De Wereld Draait Door. Want ze ziet er in het echt moderner, kleuriger en inderdaad - nu jaren later - ook jonger uit. Misschien komt dat door wat ze tegenwoordig doet. Na een lange carrière in politiek en maatschappelijk leven is ze nu cabaretière en heeft ze dank zij haar zanggoeroe Jan Kortie het 'badkamerzingen' opgepakt. Hieronder de aankondiging van haar nieuwe programma Time-Oud dat binnenkort te zien is in Pepijn en het Betty Asfalt Complex. Lees meer...

Dit mag je niet missen!

19
02
2008
Gianmaria Testa

Ooit van Gianmaria Testa gehoord? Nee? Jammer, want de man is een lust voor het oor. Deze voormalige stationschef van een Italiaans provinciestadje zegt/zingt prachtige poëtische liedjes met een stem die een beetje doet denken aan zijn landgenoot Paolo Conte. Testa is alleen minder depressief en meer een romanticus dan Conte en bezingt in zijn huidige programma de kleine dingen des levens maar ook de problematiek in zijn land met migranten. Een bevlogen en charmant musicus die je ongetwijfeld zal bekoren als je de moeite neemt naar zijn concert te gaan. Hij is op dit moment in Nederland voor een korte tournee. Kijk op zijn website voor data en plaatsen.

Idyllisch stukje Amsterdam

18
02
2008
Drieharingenbrug

Vandaag moet ik naar het Prinseneiland in Amsterdam. Wat een prachtig en idyllisch stukje Amsterdam is dat zeg! Het was lang geleden dat ik daar geweest was en er wordt in de omgeving nog volop gebouwd o.a. bij het Centraal Station maar je hebt er ook prachtige ongerepte stukje typisch Amsterdam.

Nogmaals Beeldschoon!

15
02
2008
Beeldschoon!

Degas zou er vast van gesmuld hebben, van wat je tegenwoordig met Photoshop kunt doen als je dansfoto's hebt. Ik vind het in ieder geval heel leuk om een beetje te spelen met de foto's die ik maakte van de doorloop van Beeldschoon!

Hendrix Huisje

15
02
2008


Als je Leon Giesen nog nooit hebt zien optreden moet je dat gat in je culturele leven onmiddellijk gaan dichten. Leon vertelt kleine verhaaltjes met film en muziek over grote en kleine dingen des levens en over de mensen die hij bewondert. Hier is er eentje over Jimmy Hendrix die hij onlangs op YouTube zette. Meer over Leon's optreden is te vinden op de site van Mondo Leone.

Voor iedereen die niks kreeg met Valentijn

14
02
2008

Beeldschoon!

12
02
2008
Beeldschoon! van Introdans

Vandaag was ik bij Introdans waar het Ensemble voor de Jeugd druk aan het repeteren is voor de première van Beeldschoon! Dit programma is samengesteld uit een aantal balletten die een lust zijn voor het oog, een plaatje om te zien. Ik maakte wat foto's en speelde wat met Photoshop tijdens het telefoneren en dit is wat ik maakte. Echt beeldschoon! Schrijf maar allemaal in je culturele agenda: Beeldschoon! van Introdans Ensemble voor de Jeugd, vanaf 23 februari te zien in allerlei theaters.

Voorjaar!!!!!

10
02
2008
Panbos Panbos Panbos

Het was zulk mooi weer vandaag dat je bijna niet binnen kom blijven zitten. Ik niet in ieder geval dus ik ben naar het Panbos op de grens van Zeist en Bosch en Duin geweest om lekker een stuk te wandelen en te genieten van het zonnetje. Iedereen die daar wel eens geweest is zal zich wel de wonderbaarlijke boomwortels herinneren waar de grond tussen is verdwenen door weer en wind. Nu vormen ze een prachtig decor voor een foto of een zitplaats om je heerlijk door het voorjaarszonnetje te laten koesteren.
Klik hier voor meer foto's.

Het is feest met Raymond van het Groenewoud

09
02
2008
Raymond van het Groenewoud

Wat heb ik genoten van het optreden van Raymond van het Groenewoud en zijn band in het nieuwe Cultuurhuis in Doorn. Als je de kans hebt om het programma "Het is feest" te gaan zien moet je dat absoluut doen! Je zult er geen spijt van krijgen.

Pashokjes

07
02
2008
Pashokjes

Wilt u wat drinken?

07
02
2008
wilt u wat drinken?

Van de week was ik bij de opening van de tijdelijke kleine zaal van Vredenburg in De Leeuwenbergh in Utrecht. Een prachtige akkommodatie met super akoestiek en een sfeervol souterain waar drankjes voor de gasten klaar stonden.

Mystery lady

05
02
2008


Ik maakte deze foto op de tentoonstelling Lovely Language voor een projectiewand waar de woorden ME, YOU en US in grote hoeveelheden over de wand bewogen. Ze vormden golven van licht waarbij de woorden af en toe in elkaar overvloeiden de vormen van bewegende mensen aannamen.

Paria en eigenrichting?

04
02
2008
Dalit jongetje

In India noemen ze zichzelf Dalit, de onaanraakbaren of paria's van de samenleving. Zij zijn de laagsten van de laagsten en niemand wil meer iets met ze te maken hebben.

Zeven miljoen mensen in Nederland keken gisterenavond naar de uitzending van Peter R. de Vries over de verdwijning van Natalee Holoway en de rol van Joran van der Sloot daarin. Vandaag werd bekend dat de rechter-commissaris op Aruba geen aanleiding ziet in het materiaal van De Vries om Van der Sloot opnieuw te arresteren. Juridisch is er onvoldoende zaak. Maatschappelijk echter is er weldegelijk een zaak. Want wie van die zeven miljoen mensen wil nog ooit iets met Joran van der Sloot te maken hebben? Ik schat dat dit er niet veel zijn.
De jongen is vanaf nu een paria, een onaanraakbare met wie je niet geassocieerd wil zijn.

Wist De Vries dat er juridisch niets rond te krijgen zou zijn en heeft hij besloten op zijn geheel eigen wijze een 'straf' uit te delen?
Heet zoiets eigenlijk geen eigenrichting?