| Home Miwian weblog | Over ons | Archief | Foto Gallery | Links | Contact | DiDi |Slijter van het jaar 2005 Verkiezing
De SlijtersUnie organiseert ieder jaar een verkiezing van de Slijter van het jaar. De Slijter van ons dorp Slijterij Hans van Vugt is genomineerd voor deze verkiezing. Ik schreef er al een logje over onlangs maar hier wat meer feiten over de verkiezing en over Slijterij Hans van Vugt.

Slijter van het jaar 2005
Eerst worden er volgens de procedure van initiatiefnemer de Slijters Unie provinciewinnaars gekozen die geselecteerd worden aan de hand van uitstraling en enthousiasme van de slijter(ij), presentatie, vakbekwaamheid, betrokkenheid, service, publiciteit en naleven van de wet. Bovendien let de jury op hoe actief de slijter is in de winkel, hoe de nominatie de pers heeft gehaald en hoe die in de winkel wordt gebruikt en natuurlijk hoe de klant op dit alles reageert. Materiaal om een beeld te geven aan de jury moet voor 31 januari 2005 worden ingezonden. In maart zullen de provinciewinnaars bekend worden gemaakt en uit die winnaars wordt dan tot slot de Slijter van het Jaar 2005 gekozen.

Slijterij Hans van Vugt
De zaak bestaat sinds 1979 en heeft haar 25-jarig bestaan dus al achter de rug. Hans van Vugt, oprichter en directeur, is een geboren en getogen Driebergenaar die zijn zaak heeft weten uit te breiden tot een toonaangevend slijtersbedrijf met drie vestigingen in Driebergen, Zeist en Bilthoven. De zaak is een begrip in de wijde omgeving vanwege de combinatie tussen een uitgebreid productassortiment (bijvoorbeeld meer dan 150 soorten malt whisky), een uitstekende prijs (daarover hieronder meer) en een ouderwets goede service (ouderwets in dit verband alleen maar positief bedoeld).
Leuk is ook dat Hans van Vugt zelf wijnen importeert uit Zuid-Afrika, de Driebergen, en wellicht ook binnenkort uit Chili waar hij in maart naar toe zal gaan. Ook wordt de Slijterij genoemd in het boekje van Hubrecht Duijker over 'De beste wijnen onder 5 euro' waar we eerder een logje over schreven.
Trouwens over prijs gesproken, in juni vorig jaar werd door het AD en de Telegraaf een landelijke prijsvergelijking gepubliceerd tussen slijterijen waarbij Hans van Vugt met 102 punten op de tweede plaats eindigde direct na Dirck III met 100 punten maar met een ruime voorsprong op Mitra met 112 punten en Gall & Gall met 115. Hiermee is het idee dat je bij een keten altijd goedkoper uit bent dus definitief naar het land der fabelen verbannen.
Maar de belangrijkste meerwaarde van Slijterij Hans van Vugt zit hem in de service die al sinds jaar en dag zorgt dat de consument steeds terug komt. De partyservice, de bezorgdienst, de telefonische service, de vriendelijke en deskundige bediening, de vakbekwaamheid, de goede adviezen en ga zo maar door. We schreven daar in het logje ook al over. Bovendien vervult Hans van Vugt ook nog eens een belangrijke sociale functie in het dorp door het sponsoren en ondersteunen van allerlei initiatieven van de bevolking. Dat sociale aspect is ook precies de reden dat Hans een koninklijke onderscheiding kreeg die hij met trots in de winkel presenteert omdat dat voor hem staat voor de wijze waarop hij zijn zaak runt.

Menig klant van Hans van Vugt schreef zelf al een brief aan de Slijtersunie om de nominatie voor Slijter van het jaar 2005 te ondersteunen. Enkele citaten:

Je krijgt bijna een individuele behandeling. Hans weet welke wijn je recentelijk (en ook in het verleden) gekocht hebt, associeert je smaak en komt met passende adviezen. Deze worden op bescheiden wijze gepresenteerd. Als het advies sporadisch niet passend blijkt te zijn, bijvoorbeeld omdat een later jaar niet de kwaliteit heeft van het voorgaande, worden de flessen zo weer ingenomen (ik koop vaak per doos) en wordt de gedronken fles zelfs vaak vergoed.

Vanuit eerder genoemde alertheid, ervaring en interesse heb ik ondervonden hoe bepalend een baas/manager is voor de klantgerichte attitude van zijn personeel. Dat personeel is even prettig en klantgericht als Hans zelf. Als klant ervaar je uberhaupt een prettige sfeer in de winkel. Als je meerdere flessen hebt gekocht biedt men altijd aan om deze naar de auto te brengen of men is al op weg naar de auto voordat je er erg in hebt.

Vanzelfsprekend eindigen deze brieven met een warme aanbeveling voor Hans van Vugt en zijn personeel voor de titel Slijter van het jaar 2005. Wij hebben ervoor gekozen via onze weblog aandacht te besteden aan deze unieke 'kleine zelfstandige'.

Wilt u ook wat doen om de nominatie van Hans van Vugt om te zetten in een verkiezing dan kan dat op drie manieren (nog beter is natuurlijk om alle drie doen om uw steun te betuigen).

1. Plaats uw reactie bij het logje dat wij schreven
2. Breng uw stem uit in de poll die onderaan het logje staat
3. Schrijf een brief aan:
Het secretariaat van de Slijtersunie
t.a.v. de Commissie 'Verkiezing Slijter van het jaar",
Postbus 885,
5600 AW Eindhoven.
Of via Email


Disclaimer: deze actie is een belangeloos initiatief van miwian.nl