Bericht uit Niemandsland 1

13 06 04 - 10:22

Ja we zijn op Oerol en we zouden daar regelmatig wat van laten horen. Oerol moet je meegemaakt, ervaren hebben, om te weten wat dat omvat. Het eiland Terschelling dat 4.500 eilanders telt, krijgt plotseling circa 50.000 Oerolgangers erbij. Het festival telt ongeveer 50 betaalde acts en een groot aantal straattheater-acts, die eenmalig of meerdere malen per week een voorstelling geven. De voorstellingen zijn over plus minus 40 locaties over het gehele eiland verdeeld. Om te weten hoe je aan kaartjes kunt komen moet je minimaal een halve ingewijde zijn. De centrale locatie voor kaartverkoop bevindt zich op het midden van het eiland en heeft de kenmerkende naam De Westerkeyn, een locatie op een weiland tussen de bossen. Een soort nederzetting met allerkei kramen, een podium en terrassen, waaronder een fonteintent, bekend bij Paradebezoekers. Bij binnenkomst krijg je 'familiekaarten' met een voor- of achternaam er op die er voor zorgen dat niet iedereen tegelijk bij de kassaâ??s verschijnt maar de belangstellenden per familie aan het kaartloket terecht komen. Je kunt er Euroâ??s wisselen voor Oeroâ??s en een 11-ritten plaskaart (plaspartout) kopen, erg in trek bij de dames. De voorstellingen staan op een groot bord dat regelmatig bijgewerkt wordt door iemand die daar een ladder bij nodig heeft. Als hij een vermelding 'maxâ?? erbij plaatst weet je dat het maximale aantal kaartjes in de â??voorverkoopâ?? zijn verkocht. De resterende 30% kaartjes kunnen alleen op de dag zelf nog gekocht worden. Daarvoor ga je weer in de rij staan. Dat is ook iets waar je aan moet wennen want voor alles sta je in de rij. Bij de boot, bij de fietsenverhuur, bij het pinnen, bij één van de spaarzame supermarkten.





Een fiets is onmisbaar het grootste deel van de bezoekers verplaatst zich op deze manier. Wij hadden vooraf fietsen gereserveerd, maar onze vrienden kregen na lang wachten ATB crossfietsen toebedeeld. Alle ander fietsen waren al weg. Aan restaurantjes is er geen gebrek op Terschelling, en gelukkig was er naast Hessel, waar de keuken al dicht was een Tapas restaurantje. In tegenstelling tot vorig jaar hebben we voor de meeste voorstellingen kaartjes kunnen bemachtigen. De eerste voorstelling â??Vrouwen in badâ?? die we gisterenavond op een podium buiten zagen, was zeer zeer bijzonder. Daarover later meer.

zeven reacties

Neneh

En naast al dat wachten in de rij toch nog tijd vinden om een live verslag te maken…. laat me raden…. je stond voor het internetcafe in de rij!

Geniet maar….. ik hoor graag de verhalen en kijk op tv na al die tevreden mensen die eindeloos genieten…….

Neneh (URL) - 13-06-’04 15:12
hans

Gelukkig was het niet nodig hiervoor in dr rij te staan:)

hans (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 00:47
Nijntje

Als het weer nu ook nog een beetje meewil dan hebben jullie der vast een geweldige tijd!

Nijntje (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 08:49
Hans

Het weer is vandaag fantastisch, morgen ook nog en dan wordt het weer minder :(

Hans (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 13:21
brigitte

Ik heb nog last van zadelpijn :)

brigitte (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 18:53
hans

ja Brigitte, ik heb met je te doen.. volgende keer wat eerder reserveren of gewoon eenmaal ter plaatse een gokje nemen;)

hans (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 19:12
Mieke

Hans is een geweldenaar in de rijen van Oerol. Hij heeft een goed oog voor welk deel van de rij het snelste opschiet en verovert dan ook meerdere malen een fantastisch plekje voor ons. Behalve in de vertrekhal van de boot dan ;-), toen ging de rij helemaal rechts langs de WC het allersnelste!

Mieke (E-mail ) (URL) - 18-06-’04 22:07


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.