Bericht uit Niemandsland 2

14 06 04 - 13:34

Een droom die uitkwam..




Hans vertelt altijd dat hij een droom had als jongentje.... muzikant worden. Hij is namelijk helemaal gek van muziek maar het talent om dat zelf te produceren was hem niet in de genen meegegeven. Maar gisteren, op Oerol in het Hoornse Bos is Hans definitief doorgebroken als muzikant. We deden de beeldende kunstroute die samengesteld is door een groep Friese kunstenaars die zich lieten inspireren door het thema ?grensgeschil?. Het meest indrukwekkend vonden wij een gigantisch web van draden die met behulp van doorboorde aardappels tussen de bomen gespannen was (van Chiel Kuijl), het Fuort-sjen-fuort waar de bomen je in de gaten houden (van Gerrit Terpstra) en de vijf deuren die ieder met een andere doorkijk geopend staan naar het landschap (van Lia Versteege). Foto?s die we maakten van die kunstwerken volgen later. Maar goed, terug naar Hans? debuut. Terwijl we aan het kijken waren naar een kunstwerk dat bestond uit silhouetten uit de tijd van Napoleon in het bos, startte er een voorstelling midden in dit kunstwerk van twee artiesten. Zij vroegen de hulp uit het publiek van twee mensen: een man en een maagd. Zonder aarzelen liep de man op Hans af en nam hem mee naar het ?toneel?. Zijn rol was de doedelzak te bespelen. De man vertelde hem kort hoe het moest en Hans blies er op los. De maagd werd gekozen uit het publiek en het kon beginnen. Hans moest op zijn doedelzak de performance openen. Alsof hij nooit anders gedaan had nam hij de zak onder zijn arm en begon te blazen. Een heel bijzonder geluid schalde door het bos tot groot plezier van de toeschouwers. Nadat de act was beƫindigd namen Hans en ?de maagd? de hulde van het publiek als echte professionals in ontvangst. Zo zie je maar weer, geef nooit je droom op. Er kan altijd een moment komen dat je onverwachts kunt doorbreken zoals Hans gisteren deed in het Hoornse Bos.

negen reacties

LadyBass

Geweldige ervaring, welkom in de wereld van de muzikanten!

LadyBass (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 14:32
sab

dromen zijn er om uit te komen :) en komen uit wanneer je het minst verwachte

sab (URL) - 14-06-’04 16:19
brigitte

Het was ook een geweldige ervaring om het “Live” te mogen aanschouwen ;)

brigitte (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 18:52
hans

ik realiseer me wel dat ik als ‘muzikant’ nog steeds mijn beperkingen heb ;)

hans (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 19:09
Peter

Het was maar goed dat je niet als maagd uitgekozen werd Hans :P

Peter (URL) - 14-06-’04 19:20
V@nM@n

Oh Hans, prachtige foto, helemaal glunderend…
Succes in je nieuwe karriere

V@nM@n (URL) - 14-06-’04 19:48
Nijntje

Hehe, wat tof zeg, kom je nog even je kunsten tonen in België ook?

Nijntje (E-mail ) (URL) - 14-06-’04 22:08
hans

Het succes snelt me vooruit! straks kan ik me niet eens meer ongestoord op straat vertonen;)

hans (E-mail ) (URL) - 15-06-’04 00:28
Mieke

Hans werd ook dagen later nog herkend overal op Terschelling. Wie weet doet hij actief mee aan Oerol 2005 als artiest. Tenminste als hij tegen die tijd de tijd vrij kan maken met zijn andere drukke werkzaamheden.

Mieke (E-mail ) (URL) - 18-06-’04 22:09


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.