Bericht uit Niemandsland 4

14 06 04 - 14:14

Straattheater




Eén van de leukste dingen van Oerol vind ik altijd het straattheater dat je overal op het eiland kunt tegenkomen. Dat begint met artiesten die bij de bootterminal het wachtend publiek vermaken. In Paradiso bij het Oerolvoorproefje (zie archief) maakten we al kennis met de Drie Naakte Mannen en met het Mobiele Naaiatelier. In Midsland is iedere dag de hele middag straattheater te zien. We zagen een man die op hilarische wijze de klassieke draaiende-schoteltjes-op-stokact deed, een vrouw die zes mannen zich liet uitkleden en als chippendales liet participeren in een act. Er was een vrouw met een massa zilveren hoepels en een koordanser die begeleid werd door een vrouw met een trekzak. Het publiek verzamelt zich steeds in een grote cirkel om de artiesten heen en daarna gaat de pet rond waarin royaal wordt gedoneerd door het enthousiaste Oerolpubliek. Het geheel wordt in Midsland gadegeslagen door de 25 poppen die kusntenaar Remi Polack in een zwevende voorstelling in de lucht boven de hoofdstraat en bij de kerk van Midsland hing.

vier reacties

brigitte

Ik heb vreselijk gelachen om die vrouw die zes kerels zo gek kreeg uit de kleren te gaan :)

brigitte (E-mail ) (URL) - 18-06-’04 08:41
Peter

Was inderdaad heel erg goed gedaan. Ze kreeg na afloop dan ook veeeeeel fooi in de grote pet.
Heb toch het idee dat die kerels op de een of andere manier erbij hoorden. Op zich zagen ze er allemaal goed uit ;-. Eigenlijk hadden we ook een tweede keer moeten kijken.

Peter (URL) - 18-06-’04 10:14
Hans

In de tussentijd hebben we nog diverse andere mannen gezien die ‘gebruikt’werden door vrouwelijke straattheatermakers. Het was erg amusant en de meeste mannen pakten het goed op. Op een boomlange kerel na die het liefst weg had willen rennen maar dat ook weer niet durfde. Zijn gezicht sprak boekdelen;)

Hans (E-mail ) (URL) - 18-06-’04 10:50
Mieke

We kwamen één van de hoofdpersonen uit zo’n voorstelling de dag daarna tegen. Net als Hans, ondertussen een lokale beroemdheid. Met Hans gaat het prima na zijn doedelzakdebuut maar deze man was kennelijk minder blij met de gedachte aan zijn optreden met een wulpse kinky dame op straat.

Mieke (E-mail ) (URL) - 18-06-’04 22:17


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.