Bericht uit Niemandsland 12

19 06 04 - 00:53




Onze laatste voorstelling op Oerol was 'Altijd weer' van ProductieKERN Bouwhoek. In de schuur van Egberts Plak is het donker en het ruikt er overweldigend naar koeienstront. Zwaluwen vliegen af en aan van en naar hun nesten die tegen de dakspanten aan zijn gebouwd. We zien een weerhuisje waarbij voor de ene deur een man staat met zijn gezicht naar de deur.
Het weerhuisje wordt gerund door een 'slechtweermannetje' en een 'mooiweervrouwtje'. Altijd, bij ieder weertype staat één van hen buiten en zit de ander in het huisje om het huishouden te doen of zichzelf te verzorgen. Langzamerhand worden ze zich bewust van elkaars bestaan en groeit hun verlangen naar de ander hetgeen te merken is aan hun plichtsbesef dat gaandeweg afneemt. Ze hebben, zoals de programmakrant zegt, geen zin meer om mooi weer te spelen en zich neer te leggen bij het feit dat degene naar wie ze verlangen onbereikbaar is.
Er komt een moment dat de klompjes van het weervrouwtje die aan de draaibare vloer vastzitten naar buiten gaan zonder dat zij er tijdig in staat. En dat geldt ook voor het weermannetje. Dramatische omstandigheden bevorderen hun toenaderingspogingen die grappig en verwarrend zijn.
Het was een leuke ongecompliceerde voorstelling met oog voor detail gemaakt. Zo was er boven in het weerhuisje een heel klein weerhuisje te zien. De effecten zijn leuk en de (visuele) grappen subtiel. Toch blijft het vooral charmant en onderhoudend vermaak. Een prima voorstelling om onze week Oerol mee af te sluiten!

drie reacties

brigitte

Nu is het voor jullie ook tot een einde gekomen, helaas. Maar wie weet, volgend jaar weer? Jullie vast wel :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 19-06-’04 11:20
Mieke

Ja, wij gaan volgend jaar zeker weer! We zagen een 8-10 persoons huisje in de folder staan. We gaan toch eens uitzoeken hoeveel dat kost.

Mieke (E-mail ) (URL) - 19-06-’04 13:18
Nijntje

Heb je al weer wat om naar uit te kijken!

Nijntje (E-mail ) (URL) - 19-06-’04 13:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.