Wat voor type ben jij?

10 07 04 - 09:25

Ik ben een 'Fashion Victim', zo blijkt uit de Designtest 2004 (gezien bij Mijnkopthee) die je kunt doen om te kijken hoe jouw verhouding is met design. Dit is wat er staat bij fashion victim: Voor u staat design gelijk aan mode. U volgt de allerlaatste trends op de voet en combineert moeiteloos nieuw en tweede hands, duur en goedkoop, sjiek en shabby. Kenmerken als ?duurzaamheid? en ?tijdloosheid?, spelen voor u geen rol. Sterker: ze staan haaks op uw onbezorgde en frivole kijk op design.

Ik herken me daar niet echt in. Gelukkig staat er ook bij dat het mogelijk is dat ik me niet helemaal in de typering herken omdat deze vooral gebaseerd is op de antwoorden in het visuele deel van de test. Overigens is van alle Nederlanders die de test deden 8,2 % een mede-fashion-victim en bevind ik me in gezelschap van maar liefst 41,9 % van de creatieve professionals met deze typering.
De andere types zijn: Traditionalist, Bourgeois, Modernist, Ikeanist, Homo eclecticus, Functionaliteit, Excentriekeling, Retrofiel, Patser en Anti. Ik ben benieuwd wat jullie allemaal zijn.

vijf reacties

Pollie

SuPer! Thankxx voor de kwis ik vind het altijd leuk om aan zulke dingen mee te doen!

Pollie (URL) - 10-07-’04 13:25
Irene

Daar begin ik niet aan. Stel dat er “patser” uitkomt, pfft.;-)

Irene (URL) - 10-07-’04 23:05
sab

Ik ben ook een Fashion Victim, maar dat kan bijna niet anders met zo’n moeder :)

sab (URL) - 11-07-’04 17:29
maarten

Ik citeer: Voorheen burgerlijk, nu bekeerd tot strak en eenvoudig. U houdt van design maar ziet design vooral als stijl: ?de designlamp?, ?de designkeuken?. Wanneer u beter ingevoerd was in de designgeschiedenis en/of in de gelegenheid meer te besteden, zou u wellicht kiezen voor de echte designklassiekers en de grote designmerken. Aan de andere kant, misschien bent u daar te nuchter voor.

maarten (URL) - 11-07-’04 17:37
brigitte

Boourgois en er klopte werkelijk geen bal van :)

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-07-’04 19:30


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.