Buik vol van De Achtertuin

19 07 04 - 09:42



Gisterenavond gingen we naar De Parade. Toen we achter de Thaise curry zaten bij Zazou barstte er een enorme plensbui los die de terrasjes binnen een mum van tijd schoon achterliet en de mensen in rook deed oplossen. Wij hadden onze kaartjes voor de avondvoorstellingen al binnen dus wachtten relaxt af tot het weer over was.
In Dolle Pret van Van Houts en De Ket wordt het publiek een spiegel voorgehouden over de 'verpretting' en op hun minitribune op het podium gezeten kijken de twee heren naar de oninteressante voorstelling die het 'publiekstheater' te bieden heeft. Ondermeer in de auditie voor Porno Idols (gaat u maar op de stip staan en laat u maar een erectie zien) laten de heren zien dat ze niks uit de weg gaan. Een leuk voorproefje van wat ons in het theater nog te wachten staat. In Korfoe zagen we Bill van Dijk en Bart Oomen aan het werk als twee 40+ mannen die op vakantie zijn op Korfoe. Plat en grof gebral en gelal is eventjes leuk maar na een uur heb je dat meer dan gezien. In het begin is het nog nieuw en snel maar na twintig minuten blijft pointeloze en schaamteloze grofheid over. Zonde van tijd en geld en een aanfluiting voor deze ervaren acteurs.
Last but not least stond De Achtertuin van Lange Poten op ons programma. Bij de tent aangekomen zagen we dat het er erg stil was. Dat was raar. Eerder op de avond waren we aangesproken door de man op het voorpodium (zie foto) tegen wie we zeiden dat we de voorstellling van 23.15 uur gingen bezoeken. Er hing echter een briefje op de tentkassa dat de voorstelling van 23.15 uur was afgelast. Navraag bij de hoofdkassa, waar we voor restitutie heengingen, leerde dat er niet genoeg kaartjes waren verkocht. Wat een flop zeg! Wat een respectloze houding ten opzicht van je publiek dat wèl kaartjes heeft gekocht. Wat een rotattitude waarmee ze ons letterlijk in de kou lieten staan. ?Wilt u kaartjes voor een andere dag?, vroeg het meisje achter de kassa? Gisterenavond hadden we alle drie zoiets van ?nee, dank je?. We hebben even onze buik vol van De Achtertuin.

twee reacties

Davis

Dus advies is om naar ‘dolle pret’ te gaan?
Was er afgelopen zaterdag en heb me ook erg vermaakt. Zijn in ‘t zaaltje geweest waar ‘Pleuris’ op het programma stond. Beetje amateuristisch schouwspel maar best vermakelijk. Hoorde mensen ook iets zeggen over die gasten van Kanis en Gunnik…weet alleen niet wat ze doen.

Davis (E-mail ) - 19-07-’04 10:07
Mieke

Ja zeker een positief advies, Dolle Pret is leuk! Van Houts en De Ket zijn toch ‘Kanis en Gunnik’ of wist je dat niet? Voor overige tips zie de Paradepreview eerder deze week.

Mieke (URL) - 19-07-’04 10:31


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.