Vagebond een beetje netter

04 09 04 - 00:41

De Vagebond heet deze bistro en hij bevindt zich op een steenworp van mijn huis. Al jaren kom ik er met een zekere regelmatig met allerlei mensen een hapje eten. Onlangs is heeft Vagebond een nieuwe eigenaar gekregen. Hans had het meteen door. Bij mij duurt het altijd langer voordat ik dat soort dingen door heb. Een aantal veranderingen viel meteen op: blauwe waterkannetjes, waterglazen standaard op tafel, echte tafelkleedjes en linnen servetten. Hans merkte op dat het juist het casual karakter van De Vagebond was dat het altijd tot een charmante eettent maakte waar heel ons dorp graag at. Het leek allemaal wat formeler te zijn geworden.

Hans koos de eendeborst maar wilde eigenlijk geen rode pesto er bij. Geen nood de kok kon wel een rode portsaus maken. Kijk, dat is nog eens service. Ik koos de in Japans broodkruim gebakken gamba's met gember-citroensaus. Het eten was heerlijk en terwijl wij er zaten kwamen er zoveel gasten binnen dat het vol was als vanouds. Ik geloof niet dat we er op achteruit zijn gegaan al is het inderdaad wel wat minder een huiskamersfeertje dan het altijd was. Maar of dat nou zo erg is?

drie reacties

Nijntje

Ah het was toch gezellig?! En tuurlijk moet het hele dorp nu eens op bezoek komen, is toch altijd zo, nieuwe mesjes snijden goed…

Nijntje (URL) - 04-09-’04 06:47
Mieke

Ja, je hebt gelijkt Nijntje. Iedereen is wel een beetje nieuwsgierig hoe het nu is met de nieuwe crew in De Vagebond. En na een poosje is het hele dorp er weer aan gewend.

Mieke - 04-09-’04 16:27
Jef

Andere eigenaar bij de Vagebond? Grappig, zo hoor je nog eens wat over je eigen dorp. ;-)

Jef - 04-09-’04 21:42


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.