Wijn onder de vijf Euro

05 11 04 - 16:48



Van bekende wijnschrijver Hubrecht Duijker is er onlangs weer een 'wijnalmanak' verschenen met uitsluitend wijnen onder de 5 Euro, met daarbij vermeld bij welke supermarkten of drankwinkels die te koop zijn. Ik natuurlijk gelijk kijken hoe mijn favoriete witte AH wijn er van af komt. Wijnen die binnen hun prijsklasse erg goed zijn krijgen namelijk een extra ster. En ja hoor Bin Hardy (geel etiket) voor minder dan zelfs 3 Euro verdiende die ster. Ook Aldi heeft een uitstekende Australische wijn voor onder de 3 euro. Opvallend is de opmars van wijnen die niet uit Frankrijk komen. Het was al mijn persoonlijke ervaring dat de kans om voor minder dan 5 euro, Frans bocht, die het geld niet waard is te kopen, erg groot is. Mijn favoriete wijnland voor witte wijn is Chili. Uitstekende frisse soepele wijnen voor weinig geld.

Nu zul je je afvragen of het nog loont om wijnen van boven de 5 euro te kopen. Er zijn een paar niet te versmaden wijnen die het verdienen om zo nu en dan aangeschaft te worden voor speciale gelegenheden bijvoorbeeld. Hier komen de Fransen weer om de hoek kijken met onder andere hun Chablis en Pouilly Fume en ook sommige (rode) Bordeaux, Beaujolais en Bourgogne wijnen. Zo heeft M een paar 'dure' Gewurtztraminer's in de kast staan. Gelukkig is er met het boekje van Duijker in de hand een goede alternatieve keuze te maken. Vooral ook voor degenen die graag wijn drinken maar zich geen al te dure wijn kunnen veroorloven. Supermarkten die vermeld zijn zijn o.a. AH, Aldi, Super de Boer, Coop, Boni en Mitra.

elf reacties

mariekefotografeert

Ik ken er wel een paar ja, witte wijnen onder de 5 euro. maar af een toe een flesje van daarboven smaakt ook erg lekker, op dat moment even lekkerder, ook omdat je het niet dagelijks drinkt…

mariekefotografeert (URL) - 05-11-’04 19:49
Kaat

die wijnalmanak is erg fijn. vooral de omfietswijnen zijn vaak de moeite waard.

Kaat (URL) - 05-11-’04 20:08
NIjntje

Wij zitten hier vlak bij de Franse grens en gaan dan ook even naar Frankrijk om onze wijnvoorraad op te slaan. Bij ons dus hoofdzakelijk Franse wijn.

NIjntje (URL) - 05-11-’04 21:13
V@nM@n

Kijk dat is nou aardig, wij maar denken dat we goedkope aldi wijn drinken, komt die er zelfs goed uit…. Ik dacht al dat het aan mij lag, maar ik vond ‘m lekker. Terecht dus.

V@nM@n (URL) - 05-11-’04 21:56
berta

VanMn

Geweldig, toch!!!

berta (URL) - 05-11-’04 22:05
Arjan

Regelmatig drink ik zuid afrikaanse wijn.

Meestal ook niet te duur.

Arjan (URL) - 05-11-’04 22:36
brigitte

Ik kies wijn voornamelijk om het etiket. Dat wil zeggen, rode wijn. Als er een mooi etiket op zit en de prijs is niet boven de 8 euro. Zoiets als ine mine mutte, ik heb er namelijk helemaal geen verstand van. Van witte wijn weet ik gelukkig wel altijd wat ik koop en kan ik redelijk inschatten wat lekker is. Mijn voorkeur is een Tokay Pinot Gris.

brigitte (E-mail ) (URL) - 06-11-’04 00:18
berta

Pee-es:

Wij zijn ook van de Chileense…

berta (URL) - 06-11-’04 12:49
Eljo Blogtâ?¢

Bij de Lidl een fles voor 1.59 euro (die met het gevormde vrouwenfiguur)

Eljo Blogtâ?¢ (E-mail ) (URL) - 09-11-’04 19:26
Hans

Lidl heeft ook vaak goeie wijnen voor weinig geld. Je moet wel weten WAT je daar koopt, want Lidl staat niet in de almanac. De Chileense witte wijn die ze daar hebben is ook niet verkeerd!

Hans (E-mail ) (URL) - 09-11-’04 21:23
Eelco

Ben zelf bijzonder te spreken over de australische rode wijn van de lidl ( 3,zoveel, bijna 4 dus) en als sloeberwijntje de pampas van Dirk (1,99 euro!!). Let trouwens vooral bij de lidl goed op; ze hebben af en toe goede aanbiedingen, maar errug weinig voorraad. Heb paar maanden terug Barolo gekocht voor 9 euro (moet wel ff ligegn nog, maar toch)

Eelco - 31-03-’05 23:49


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.