18 Twintig

07 12 04 - 13:23



De naam van dit restaurant slaat op de huisnummers waar het gevestigd is in de Ferninand Bolstraat in Amsterdam tegenover het Marie Heinekenplein. Gisterenavond at ik daar met een vriendin en we hebben genoten. Als je even meekijkt op de kaart op het internet nam ik de in szechuanpeper gerolde tonijn met als hoofdgerecht de tortellini met pompoen en de chocoladecreme toe en mijn tafelgenote nam de steaktartaar, de zeebaars en warme taart met spijs en vijgen. Smullen. Heerlijk, smaakvol, prachtig opgemaakt en prettige hoeveelheden voor een niet te gekke prijs. Ik heb van mijn keus van gerechten geen gang er tussen die ik minder vond, de hele combi was goed. De bediening was erg goed, vriendelijke en attent op onze wensen. Bovendien zag het er prachtig uit vol prachtig gekleurde kerstballen en lichtjes en dat doet ook veel voor je beleving van het etentje. Standaard zijn de rozenblaadjes op de tafels en - voor een restaurant - fatsoenlijke stoelen. Een restaurant om goed te eten en nog een tijdje na te tafelen. Klik hier voor meer meningen over 18 Twintig.

elf reacties

Simone

Het interieur van dit restaurant ziet er op de foto op hun eigen website ook prachtig uit.Mooie sfeer. :-)

Simone - 07-12-’04 14:12
Cerito

Tortellini is een voorgerecht

Cerito - 07-12-’04 14:49
brigitte

Hmm klinkt goed. Ik krijg al honger bij het lezen alleen :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 07-12-’04 15:43
Mieke

@ Cerito: als je op de kaart van 18 Twintig kijkt bij de hoofdgerechten, dan zie je daar als derde staan: Tortellini met pompoen en verse kastanje met roomsaus en jonge truffelpecorino geserveerd met gegrilde tomaten. Die bedoel ik dus. Ik weet verder niet wat jij bedoelt met “Tortellini is een voorgerecht”. Ik vertel alleen wat ik heb gegeten en hoe ze het daar noemen.

Mieke - 07-12-’04 15:48
Cerito

In Italie, en in de Echte Italiaanse restaurants, zijn alle pastagerechten een voorgerecht.

Ik heb meerdere mensen mee uit eten genomen naar een Italiaans restaurant.

De ober/kok keek deze mensen altijd heel vreemd aan als ze een bord pasta als hoofdgerecht bestelden.

Het zal zoiets zijn als een garnalencocktail als hoofdgerecht bestellen in een Nederlands restaurant.

En dan begin ik nog maar niet over de Tappas bar.

Dat is voor een Spanjaard hetzelfde om als hoofdmaaltijd een bittergarnituur te bestellen.

Ik blijf het zeggen Nederland heeft geen eetcultuur.

O ja, een van mijn gasten die ik uitgenodigd had om eens bij een Italiaans restaurant te eten bestelde en pizza shoarma……de ober ontplofte bijna en wilde ons er eigenlijk meteen eruit gooien

Cerito - 07-12-’04 16:30
Mieke

@ Cerito: ik geloof niet dat 18 Twintig enige ambitie heeft om een Echt Italiaans restaurant te zijn. Maar zeker weten doe ik dat niet. Misschien moet je je opmerkingen over de tortellini naar 18 Twintig mailen. Op hun site staat vast een contactmogelijkheid.

Mieke - 07-12-’04 16:37
sab

Het maakt niet uit of tortellini een voorgerecht is of niet, bij 18Twintig staat het gemarkeerd als voorgerecht. 18Twinig is een plek waar je telkens geniet, alleen omdat je je gedurende de hele avond als je wilt telkens in een andere ambiance kunt begeven. En… ze hebben goede warme choco met slag. Een goeie afsluiting van heerlijk eten.

sab (URL) - 07-12-’04 20:43
Mieke

@ Sab: ben jij nou ook al in de war Sab? Het is een hoofdgerecht bij 18 Twintig, zie de kaart en trouwens ik at het zelf (met zeer veel genoegen). Oeps, wat een misverstanden….. Terwijl het toch om het lekkere eten en de uitstekende ambiance gaat.

Mieke - 07-12-’04 21:06
Cerito

Als ik weer eens op vakantie in Nederland ben zal ik zeker kijken of ik 18 20 kan vereren met een bezoekje.

Bedankt voor de tip…..

Groeten uit willemstad

Cerito - 07-12-’04 21:13
sab

Ik ben niet in de war, ik weet heel goed dat jij het als hoofdgerecht had hoor. Cerito vond het een voorgerecht dus ik maak even duidelijk alleen dat het niet uit maakte. Ik is niet zo vergeetachtig dat ik dat al niet meer wist hoor :)

sab - 07-12-’04 23:07
Mieke

@ Sab: pffft gelukkig, ik begon me al zorgen te maken.

Mieke - 07-12-’04 23:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.