Katie Melua

16 01 05 - 14:27'Mensen zoals ik, Jamie Cullum, Norah Jones en Amy Winehouse zijn er altijd geweest, maar wij hebben de tijd mee omdat het grote publiek er nu op zit te wachten.' Dat is de mening van Katie Melua, de 20-jarige Georgische schone die opgroeide in Belfast en Londen. Ongeveer vier jaar geleden werd ze ontdekt en sindsdien gaat het heel goed met haar. Afgelopen vrijdag werd er op Nederland 2 een concert van haar uitgezonden vanuit Croydon in Engeland en ik was wel onder de indruk. Net als Norah Jones nog een jonge vrouw die 'eenvoudig' haar liedjes zingt met een prachtige zuivere stem en jazzy sound. Let op haar, ze gaat het vast maken. Call of the search, heet haar debuutalbum en als je van het genre houdt is het beslist een aanrader. Meer info over haar is te vinden op haar website.

vijf reacties

Kaat

Ik vind haar nummer ‘closest thing to crazy’ echt prachtig. Luister ik nu heel erg veel.

Kaat (URL) - 16-01-’05 15:02
Arjan

Muziek van haar hoor ik regelmatig voorbij komen wanneer ik naar Radio2 luister.

Jammer dat ik die uitzending van dat concert heb gemist. :-(

Arjan (URL) - 16-01-’05 19:06
hanneke

crawling up a hill is wel goed, maar verder heb ik nog niks van haar gehoord.

zoals ze zelf al zegt: 13 in een dozijn. (en Jamie Cullen zie ik zeker niet in dat rijtje!!)

hanneke (URL) - 16-01-’05 20:01
Mieke

@ Hanneke: ik heb niet gezien/gehoord dat ze zelf zegt 13 in een dozijn. Dat vind ik ook niet hoor. Van het concert op TV vond ik het eerste nummer (met akoestische gitaar een soort Joni Mitchell in haar mindere dagen) helemaal niks maar de rest was beloftevol (waaronder idd Crawling up the hill).

Mieke - 17-01-’05 01:14
Simone

Katie Melua heeft een prettig stemgeluid, aangenaam om naar te luisteren! (blush)

Simone - 17-01-’05 15:55


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.