Borstlap en Rombley

29 03 05 - 14:28Voor de derde keer in korte tijd in het Beauforthuis zagen we Michiel Borstlap. Eerst solo, toen met zijn trio en nu met Edsilia Rombley. Wie denkt dat Michiel enkel jazz speelt heeft het mis. Hij is echt van alle markten thuis. Zo speelt hij o.a. ook rock met Bill Brufford. De combinatie met Edsilia is een gouden greep. Edsilia zat ooit in de finale van de SoundmixShow en werd in 2002 uitgezonden naar het Eurovisie Songfestival. Dat nivo is zij in ruime mate ontstegen en het werd afgelopen avond duidelijk waarom Michiel haar zijn favoriete zangeres noemt want ze heeft een prachtige volwassen soulfulle stem. En een overtuigende innemende buhnepersoonlijkheid. Heel relaxed komen fantastische balads, up-tempo nummers en soulnummers voorbij. Edsilia speelt met de bandleden en het publiek. Ze plaagt, verleidt, maakt grapjes en vertelt leuke verhaaltjes tussendoor. Dat gaat nergens ten koste van de kwaliteit. De band bestaat verder uit Michiel Borstlap (piano), Jesse van Ruller (gitaar), Stefan Lievestro (bas) en Pascal Vermeer (drums). En zo beschikt een relatief onbekende zangeres zomaar over de creme de la creme van de muzikanten die Nederlandse rijk is. Jesse van Ruler behoort met Jan Akkerman tot de beste gitaristen van Hollandse bodem en we zagen hem al regelmatig anderen begeleiden waaronder Fleurine. Het pianospel van Borstlap is ronduit fenomenaal, hij kan een piano zo laten swingen dat hij bijna loskomt van het podium. De zaal van het Beauforthuis was mudje-vol en het publiek genoot zichtbaar en hoorbaar (klik fotostrip voor vergroting).

foto's: Hans Speekenbrink

vijf reacties

GeeSpot

wat grappig, ik zag Borstlap ook, gisteren in Nijmegen :o)

GeeSpot (URL) - 29-03-’05 16:33
Hans

Leuk GeeSpot! toevallig ook. Was het ook een optreden met Edsilia rombley?

Hans (URL) - 29-03-’05 16:36
Puur Kaat

Klinkt groovy.

Puur Kaat (URL) - 29-03-’05 18:54
GeeSpot

@Hans: nope, hij speelde met Pascal Vermeer & Stefan Lievestro

GeeSpot (URL) - 29-03-’05 19:13
Kaat

Leuk weer. Ik vind alleen Edsilia niet zo leuk. Of was ze dat nu wel?

Kaat (URL) - 29-03-’05 21:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.