Voorlopig nog geen Royaal Gebaar

30 04 05 - 23:32

klik foto voor vergroting

De verjaardag van de koningin is voorbij. Het Royale Gebaar is uitgebleven. Hare Majesteit had vandaag iets anders aan haar hoofd. Ondanks de vele handtekeningen en inzet van vele artiesten onder wie Freek de Jonge, Ernst Jansz, George Kooijmans, Thé Lau, Huub van der Lubbe, Frederique Spigt, Henk Hofstede en Robert jan Stips, die vorige week dinsdag op het Plein te Den Haag optraden, heeft de politiek de actie voortijdig getorpedeerd. De motie van Klaas de Vries heeft het in de Tweede Kamer niet gehaald. Initiatiefneemster, schrijfster en kunstenares Marion Bloem (rechts onder op de fotocollage) gaf zojuist op TV te kennen door te willen gaan. Het is een humanitaire actie zo zei zij, geen politieke. De handtekeningen en brief zijn door het actiecommitee nog niet officieel aangeboden. Beatrix heeft dus nog steeds een kans haar hart te laten spreken, zodat vluchtelingen die jaren geleden naar Nederland kwamen en lang en breed ingeburgerd zijn niet uitgewezen hoeven te worden. We zijn benieuwd hoe dit afloopt.
Foto's: Hans Speekenbrink

drie reacties

Puur Kaat

Ik betwijfel of deze kwestie nog een oranje tintje krijgt.

Puur Kaat (URL) - 01-05-’05 09:14
V@nM@n

Doodzwijgen noemen ze zoiets, wel een nationaal kado willen hebben maar zelf overal buiten blijven

V@nM@n (URL) - 01-05-’05 11:05
Arjan

Ondanks dat zoveel mensen zich hier zo voor hebben ingezet ben ik bang dat het weinig tot niets opleverd…..:-(

Arjan (URL) - 01-05-’05 14:12


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.