Parade: Achterbuurt van het Nederlands theater

30 07 05 - 10:20


Gisterenavond ben ik met haar naar de Parade in Amsterdam geweest. In de Volkskrant van gisteren had ik al gelezen dat De Parade bijna verzoop in het grasloze park. Omdat de gemeente Amsterdam de renovatie van het Martin Luther Kingpark nog niet klaar had, was dat park na de onafgebroken regen van de laatste weken namelijk veranderd in een megabodderbad. Eén van de jongere Paradegasten zag dat als een enorme uitdaging, tilde haar jurk omhoog (mèt Batmanlogo) en ging er lekker met blote voeten doorheen lopen. Maar ja, zij was nog maar een jaar of vier. In plaats van de gebruikelijke dorpspleinachtige opstelling was er daarom een doolhof gemaakt van straten en pleintjes belegd met houten pallets zodat het loopverkeer enigszins gecontroleerd en droog kon verlopen.
Ik moet zeggen ik vond het geen verslechtering. Je kon nu een aantal rondjes lopen langs de verschillende 'wijken' van de achterbuurt van het Nederlands theater (zoals artistiek directeur Terts Brinkhoff het zelf noemt in de Volkskrant). In het begin was het er nog vrij rustig maar toen we weg gingen was het in alle 'straten' druk en gezellig. Veel tenten, ook die met de mooie staldeuren die ook op het Terschellinger Groene Strand stond, het schitterende Brandtpaviljoen en meerdere fonteintenten.
Een heerlijk biologisch dynamisch vruchtensapje op tropische wijze opgediend maakte de avond voor ons helemaal af. Voor wie er nog niet geweest is: De Parade is nog tot en met 14 augustus in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam en je kunt voor een redelijk bedrag parkeren bij het Mirandabad.

vijf reacties

brigitte

Als het in Amsterdam net zo geregent heeft als hier in het zuiden zal het nu wel helemaal een modderboel zijn ;-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 30-07-’05 11:35
IngKey

Er stond gisteren een mooie foto van de Parade op de Dam, in de Spits en/of de Metro.

IngKey (URL) - 30-07-’05 11:46
sab

Het was leuk. Nog nooit geweest maar ik vond het een superzomersfeer vertolken.

@ mieke: het meisje in kwestie was gehuld in een volledig supermankostuum (incl cape wat haar een supermodderheldin maakte).

sab (URL) - 30-07-’05 15:12
sab

Enne: in principe kan het, maar ik zou het niet doen.

sab (URL) - 30-07-’05 15:13
Mieke

Ha ha, Sab refereert aan iemand die vroeg aan degene die met kaartjes aan het venten was of ze dan nog op tijd zou zijn voor de volgende voorstelling waar ze al kaartjes voor gekocht hadden. Die tekst was toen het antwoord. :-)

Mieke - 30-07-’05 16:01


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.