Gieterstatiegeld

03 10 05 - 10:23


Op de begraafplaats in Zeist doet men aan vernieuwing. Ze hebben er een infozuil waar je 'jouw overledene' op kunt zoeken en een plattegrond uit kunt printen waarop je kunt zien waar je ongeveer moet zoeken. Ik schreef er eerder over. Volgens mij is iedereen enthousiast over deze service. Minder enthousiast zijn de bezoekers over de emmers die op een aantal plekken van de begraafplaats uitsluitende te leen zijn voor een statiegeld van 2 euro (klik klik). Het gekke is dat ik me niet kan voorstellen dat iemand van een begraafplaats een gieter mee gaat nemen naar huis dus het enige zou kunnen zijn dat die gieters niet worden terug gezet door de mensen die er eentje gebruiken. Maar om daar nou 2 euro statiegeld aan te verbinden. Ik vind het een treurig gezicht, dat rijtje gieters tussen de bomen.

negen reacties

Hans

Ze zullen wel geleerd hebben van de ervaring! iedere niet teruggebrachte gieter die ergens tussen de gafzerken zwerft is ook verloren.

Hans (URL) - 03-10-’05 12:43
brigitte

Is het zo groot dan daar? Op het kerkhof waar ik regelmatig kom staat een gieter bij de kraan en die is pal naast de ingang. Nog nooit meegemaakt dat mensen niet de moeite namen om hem terug te zetten.

brigitte (E-mail ) (URL) - 03-10-’05 13:33
petra

Ja, hier nemen ze ze ook mee, maar dan van huis. Komen ze met een gieter langs, heen en terug. (Ik woon dus tegenover..)

petra (E-mail ) (URL) - 03-10-’05 16:12
Leibele

voor ons gewone mensen is de dood en alles wat daar mee samenhangt iets om met respekt mee om te gaan.Maar niet iedereen doet dat natuurlijk.En voor begravenisondernemers is het gewoon een bedrijf voeren dat winst moet maken.

Leibele (URL) - 03-10-’05 19:51
V@nM@n

Gewoon, je eigen gietertje meenemen toch…

V@nM@n (URL) - 03-10-’05 21:02
Chantal

Het getuigt van weinig vertrouwen in de mens….. en zeker in het soort mens dat een begraafplaats bezoekt. Jammer dat dit soort zaken worden igevoerd. Het haalt het hele bezoek erg naar beneden.

Chantal (E-mail ) (URL) - 04-10-’05 11:02
Amiek

Ik vind het eigenlijk wel een grappig ding. Ik vraag me af waar die condoom voor dient die er bovenop zit.

Amiek (URL) - 04-10-’05 11:44
Mieke

@ Amiek: Volgens mij is dat zo’n prikvaas (zal ik maar zeggen).

Mieke - 04-10-’05 11:47
wies

das een geintje zeker?

wies (URL) - 04-10-’05 12:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.