Wiki

11 10 05 - 16:08


Ik denk niet dat er veel mensen zullen zijn die het internet frequenteren en nog nooit van de Wikipedia hebben gehoord. Wikipedia is een online open-source encyclopedie. De bedoeling is een vrije encyclopedie op het web te creƫren die gratis is en waaraan alle gebruikers ook een bijdrage kunnen leveren.
Ik heb nu voor mijn afstudeerproject over de webloggende werknemer ook een wikipedia ingericht. Nu zit die nog achter een wachtwoord op mijn server en ben ik nog bezig de database te vullen met alle gegevens en informatie die ik in de loop der tijd al heb verzameld maar straks als mijn scriptie klaar is maak ik mijn wikipedia ook openbaar. Mijn bedoeling is dat de informatie geactualiseerd kan blijven worden en dat er meer mensen komen die bijdrages leveren om de gegevens up to date te houden.
Ik vind het wel een aansprekende gedachte om wijsheid die jijzelf verzameld hebt en gesystematiseerd ook beschikbaar te stellen aan anderen.

zes reacties

Puur Kaat

Goede actie, Mieke! Ben benieuwd naar het resultaat.

Puur Kaat (URL) - 11-10-’05 19:33
V@nM@n

Ik vind ook dat informatie openbaar en goed toegankelijk moet zijn

V@nM@n (URL) - 11-10-’05 19:46
brigitte

Mijn Wiki begint ook al een beetje gestalte te krijgen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 11-10-’05 19:51
sab

Wij kwamen er achter dat er voor Marja Vis (schaatster) ook een Wiki was aangemaakt. En die kunnen we nu zelf ook mooi aanpassen. IK vind het een mega uitvinding. Misschien toch die van mijzelf eens aan gaan maken.

sab (URL) - 11-10-’05 22:10
Leibele

Ik ben een ontzetten luie Wiki gebruiker.Een bijdrage van mij zul je er niet in aantreffen.Maar wat de toekomst brengt is natuurlijk nog niet bekend.Wie weet kom ik nog eens met een hele verhandeling over eierdoppen.Wie het bedacht heeft enz.

Leibele (URL) - 11-10-’05 22:31
petra

Ik ben heel benieuwd. Ik ben ook wel Wikipedia-gebruiker, maar moet eerlijk zeggen dat er van mij geen aanvullingen op staan.

petra (E-mail ) (URL) - 12-10-’05 15:02


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.