Thanx Mr X!

12 10 05 - 13:28


Samen met een medestudent hebt ik begin deze week een interview gehouden met een crimineel. Ik schreef al eerder dat dit een opdracht is voor het vak criminologie dat ik op dit moment volg. Het was een heel boeiend gesprek waarin onze gesprekspartner openhartig sprak over alles wat hij heeft meegemaakt, het gezin waarin hij opgroeide en de omstandigheden die tot zijn daden hebben geleid.
Het interessante aan zo'n gesprek is dat je, ook doordat je oprecht geïnteresseerd bent in wat iemand nou bewogen heeft of hoe het allemaal zo kon gaan, geen oordeel over wat iemand op zijn kerfstok heeft. Het is gewoon zoals het is. De man die wij spraken heeft nu zijn straf er op zitten en is opnieuw begonnen. Iedere dag opnieuw maakt hij de keuze omdat te doen omdat het moeilijk voor hem blijft om niet in oude patronen en gewoontes terug te vallen. Het helpt hem daarbij enorm dat hij werk heeft dat hij leuk vindt en collega's die hem waarderen voor het werk dat hij aflevert.
Ik vond het echt geweldig dat hij zo openhartig zijn levensverhaal wilde vertellen en met ons wilde praten over het delict dat hij gepleegd heeft. Te meer omdat het hem zichtbaar veel kostte om het allemaal onder woorden te brengen en hij achteraf echt helemaal uitgeput was. Dank je wel Mr. X!
De foto werd gemaakt door mijn neef en toont een cel in het beruchte Alcatraz waar mijn zus en haar gezin afgelopen zomer een bezoek brachten.

tien reacties

brigitte

Oh zoiets zou ik ook heel erg interessant gevonden hebben.

brigitte (E-mail ) (URL) - 12-10-’05 14:09
henriette

Wil je straks verder in de criminologie? Het lijkt mij wel zwaar.

henriette (URL) - 12-10-’05 19:22
Mieke

@ Henri?tte: nee hoewel ik het wel mateloos interessant vind. Ik ga afstuderen in arbeidsrecht en sociaal beleid.

Mieke - 12-10-’05 19:38
petra

Heel dapper dat iemand zo’n intervieuw wil geven!

petra (E-mail ) (URL) - 12-10-’05 20:23
V@nM@n

Dapper van die man om zichzelf zo bloot te geven.

V@nM@n (URL) - 12-10-’05 20:41
Mieke

@ Petra & VanMan: hij neemt verantwoordelijkheid voor wat hij gedaan heeft en daarvoor neem ik mijn petje af.

Mieke - 12-10-’05 21:36
Franka

Hoi Mieke, even off topic. Weet je dat jouw naam al 2 dagen onafgebroken op mijn weblog staat bij de bezoekers?

Franka (E-mail ) (URL) - 12-10-’05 22:15
Mieke

@ Franka: ik weet van niks maar de wonderen van de techniek zorgen daar misschien voor. Trouwens ik ben wel even bij je langs geweest. (h)

Mieke - 12-10-’05 22:41
Leibele

Deze man heeft echt mazzel dat hij werk heeft kunnen krijgen als ex-crimineel.Want dat is moeilijk en zal nog wel veel moeilijker worden dev komende jaren.

Leibele (URL) - 13-10-’05 11:32
arthur

mr x was blij dat het wordt gewaardeerd. groetjes arthur

arthur (E-mail ) - 28-10-’05 12:38


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.