Mjummie

17 10 05 - 15:16


Vriendin B. volgt een opleiding tot natuurvoedingsconsulent op Kraaybekerhof hier niet te ver vandaan. De opleidingsdagen zijn op vrijdag en de aansluitende zaterdag eens per maand en dan komt ze hier overnachten. Niet alleen is dat voordeliger dan een hotelkamer maar ook kunnen we weer eens gezellig bijkletsen. Dat laatste doen we trouwens ook uitvoerig.
Maar daar wilde ik het niet over hebben want afgelopen vrijdag bracht B. een heerlijk pot kruidige zoete tomatenjam mee. Ik ben helemaal niet zo'n ontzettende jamliefhebber maar dit is een ware delicatesse. Ik zou het niet zo snel bedacht hebben, tomatenjam, maar je ziet tegenwoordig vaker onorthodoxe combinaties van kruidig en zoet (bijvoorbeeld in de bonbons van Unlimited Delicious. Wat dacht je van een bonbon met dragon en zeezout? Of foelie en nootmuskaat? Mjummie!!!!!!

dertien reacties

Leibele

Er zijn een hele hoop lekkere dingen te maken van van alles.Jam en chutney van tomaten bijvoorbeeld.Maar wat ik nu vond op Planet internet is mischien ook wel even leuk voor je om te lezen.Gaat over loggen over je baas.
http://www.planet.nl/planet/show/id=2199..

Leibele (URL) - 17-10-’05 16:21
Anne-Lise

Dat is geloof ik Zuid-Afrikaans. Ik had het daar in ieder geval al eens gegeten. Lekker.

Anne-Lise (URL) - 17-10-’05 16:40
brigitte

Ik heb spijt dat ik de allerlaatste pot ook niet heb meegenomen voor mezelf. Was er best nieuwsgierig naar. Maar volgend jaar als er weer een tomatenoogst is gaan ze het vast weer maken en krijg ik een herkansing :-)

brigitte (E-mail ) (URL) - 17-10-’05 19:50
petra

Tomatenjam… Ik heb nog vreselijk veel tomaten in mijn kas misschien een goed idee. Nu nog een recept.

petra (E-mail ) (URL) - 17-10-’05 19:51
Puur Kaat

Geen soep maar jam. Veelzijdig!

Puur Kaat (URL) - 17-10-’05 20:29
Anne-Lise

@Petra: Ik heb een recept gevonden in een Zuid-Afrikaans kookboek. Ik het mail het je wel.

Anne-Lise (URL) - 17-10-’05 20:30
Mieke

En wij dan Anne-Lise? Hoe moet het met de rest van ons dan verder? Misschien kun je het publiceren in een logje?

Mieke - 17-10-’05 20:51
V@nM@n

ik kan me nu helemaal niets voorstellen bij tomatenjam…

V@nM@n (URL) - 17-10-’05 22:51
Ronald

Tomatenjam, is dat anders dan sandwichspread?

Ronald (URL) - 18-10-’05 08:01
Anne-Lise

Het recept staat er.

Anne-Lise (URL) - 18-10-’05 10:33
petra

Over een uurtje begin ik er aan. Hopelijk gaat het lukken!

petra (E-mail ) (URL) - 19-10-’05 08:31
Viviane

Heel erg bedankt voor ‘t recept, ‘k ga het dit weekend al gelijk eens proberen. Maar euh… ben eens gaan kijken op de website van dat Kraaybekerhof, man man man, die kennen de prijzen wel zeg ! Ik volg momenteel ook een tweejarige opleiding voedingsconsulent (in Belgi? dan natuurlijk, ik woon in Antwerpen) en da’s hier toch wel een stuk goedkoper !
Maar ‘k ben benieuwd voor de jam, weer iets om uit te delen.

Viviane (E-mail ) - 20-10-’05 22:51
anja

ben ook erg benieuwd naar het recept van de tomatenjam. lijkt me een leuk expiriment. Dus kun je het me mailen?? bvd

anja (E-mail ) - 28-07-’06 20:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.