Zonnige herfst

17 10 05 - 09:13


Afgelopen weekend was het weer zulk schitterend weer dat je bijna wel naar buiten mòest. Na de zaterdagse boodschappen zijn wij dus nog maar even gaan wandelen bij de Piramide van Austerlitz . Deze ligt er wat geïsoleerd en treurig bij en je kunt er niet meer op zoals vroeger. Er staan grote hekken omheen, er is een soort gracht gegraven daarachter en op de zandvlakte die dan volgt staat het vol met borden "Verboden toegang".
Reden voor al deze treurnis is het feit dat de restauratie van de piramide letterlijk in het water is gevallen. Men wilde het monument dat ooit door veldheer Marmont voor Napoleon werd opgericht weer in de oude glorie herstellen maar deed dat onoordeelkundig. Gevolg: als het regende spoelde een belangrijk deel van de nieuwe bedekking weg en op die manier werd meer schade aangericht dan dat er hersteld werd. Ik ben benieuwd wat er nu gebeuren gaat en wanneer de Piramide weer toegankelijk zal zijn.

twee reacties

brigitte

Toen Peter foto’s heeft gemaakt van de pyramide stonden die hekken er gelukkig nog niet.

brigitte (E-mail ) (URL) - 17-10-’05 10:39
petra

Wat jammer, het is zo’n leuke jeugdherinnering.

petra (E-mail ) (URL) - 17-10-’05 19:54


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.