Masterclass van Enrico Pieranunzi

04 11 05 - 10:04

klik foto voor vergroting

Sinds ik jaren terug een masterclass bij pianiste Maria Joao Pirez zag op TV, ben ik gefascineerd door dat gegeven. Niet dat ik zelf piano speel (was dat maar waar), maar gewoon de magie die er uit gaat van de wisselwerking tussen de meester en de (toch al goede) leerlingen. Gisteren in het Beauforthuis gaf meester pianist Enrico Pieranunzi een masterclass voor o.a. leerlingen van de HKU. Pianist Bert van den Brink die verbonden is aan die school zat achter de knoppen. Bassist Hein van de Geyn en drummer Jasper van Hulten stonden klaar om proef nummers te begeleiden. Ik kon door diverse redenen helaas niet al te lang blijven en ik was ook niet in de gelegenheid om het concert van Pieranunzi die avond bij te wonen. In de stukken die hij voorspeelde voor de leerlingen hoorde ik wel dat hij een fantastische pianist is die heel vloeiend en natuurlijk speelt. Ik hoop hem binnenkort eens in een volledige set mee te maken.

vier reacties

brigitte

Lijkt me idd geweldig om aan zo’n masterclass deel te nemen. Sowieso het feit als je zo goed muziek kunt maken is al heerlijk.

brigitte (E-mail ) (URL) - 04-11-’05 10:53
Chantal

Ik denk dat velen wel stiekem heel goed piano zouden willen kunnen spelen….. ik wel in ieder geval. Maar ik ben er nu te oud voor vind ik, om het echt goed onder de knie te gaan krijgen

Chantal (E-mail ) (URL) - 04-11-’05 12:58
Puur Kaat

Zo te lezen een feestje voor de oren!

Puur Kaat (URL) - 04-11-’05 14:15
Hans

Dat was het zeker Kaat!

Hans (URL) - 04-11-’05 16:18


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.