Boem Paukeslag

16 03 06 - 12:27



De boekenweek 2006 is begonnen en het thema is een kolfje aan onze hand want het is: schrijvers en muziek. Boem Paukeslag, de titel, komt uit het dadaïstisch gedicht 'Music Hall' van Paul van Ostaijen. De hele week zijn er allerlei activiteiten overal in Nederland. Wij waren gisteren in het Bimhuis in Amsterdam waar we schrijvers in concert meemaakten maar daarover later meer.
Iedereen kent natuurlijk het boekenweekgeschenk, dat je overigens ook gratis krijgt als je via onze site een boek bestelt (zie de rechterkolom), maar er is nu ook een boekenweekessay. Dat is geschreven door Paul Witteman en gaat over hoe je als ouders je kinderen de liefde voor muziek kunt bijbrengen. Dit essay 'Erfstukken' is te koop voor ? 2,50. Wel gratis is het reizen met de trein op zondag aanstaande, tenminste als je het boekenweekgeschenk kunt tonen bij de kaartcontrole. En dat is nog niet alles want er zijn ook nog concerten op verschillende stations waarbij het Harmonieorkest van de NS de compositie 'De grote wereld' ten gehoren zal brengen. De dirigent van het Harmonieorkest is voor de gelegenheid schrijver Arthurs Japin.
Veel boekwinkels organiseren iets maar ook North Sea Jazz, het Holland Festival, het Muziekgebouw aan 't IJ en vele andere podia bieden plaats aan activiteiten in het kader van de boekenweek. Wil je precies weten wat er allemaal te doen is ga dan naar de boekenweeksite.

drie reacties

Petra

Ik denk toch dat ik met de bas maar de auto pak zondag. Al heb ik zitten twijfelen of de trein juist zondag niet juist heel leuk zou zijn!

Petra (URL) - 16-03-’06 13:19
brigitte

Ik heb het boekje gisteren inderdaad gekregen in de winkel toen ik een boek wat ik besteld had op ging halen.

brigitte (E-mail ) (URL) - 16-03-’06 13:58
Leibele

Ik ben een leesgek, maar boekenweken vind ik maar een dekadent gedoe.

Leibele (URL) - 16-03-’06 17:52


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.