Van boerenkermis tot de Parade

20 05 06 - 14:43

Gisteren was ik bij de opening van de tentoonstelling 'De Parade gaat vreemd' in het Theatermuseum in Amsterdam. Het was er druk en vol en het had veel weg van een gezellige familiere├╝nie. Paradevolk is ook eigenlijk wel een beetje een soort grote familie volgens mij. Ze behoren tot het volk van de mobiele theatermakers waartoe ook de Oerollers en de Boulevarders behoren. Iedereen die de mobiele theaterconcepten een warm hart toedraagt of er zelf aan mee doet was er en dus was het er vol maar zeer gezellig. Lees meer...

vijf reacties

Petra

Er is niet “meer”, jammer.

Petra (URL) - 20-05-’06 19:42
Mieke

Dom dom… Foutje in de link. Er is nu wel meer :-)

Mieke - 20-05-’06 20:11
wies

Als oud-medewerkster van de voorloper (Boulevard of Broken Dreams) en de voorloper daarvan (Traktor Toernee) van De Parade, vind ik dat het in die tijd idd. voelde als een niet zo’n heel grote familie. Een thuis, iedereen kende elkaar. Nu kan ik me daar niet meer in vinden. Net als het Oerol van de laatste zoveel jaar is er toch veel veranderd. Te groot geworden. In de begintijd woonde ik ook in A. waar Terts gestart is met veel medewerk(st)ers uit diezelfde plaats. Fons was toen wethouder van Cultuur.

wies (URL) - 20-05-’06 21:32
Petra

Ik zie het

Petra (URL) - 20-05-’06 23:24
Mieke

@ Wies: Veel mensen hebben het over die goede oude tijd en dat het allemaal zo veranderd is. Daarmee zijn ook dingen verloren gegaan maar daarentegen bestaan die festivals nog wel steeds dank zij het feit dat de inspiratoren meebewogen met de tijd en de ontwikkelingen. En ik vind dat er nog steeds heel veel te genieten valt en dat – zoals Terts Brinkhoff zegt – we in Nederland een uniek zomertheaterprogramma hebben.

Mieke - 22-05-’06 11:10


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.