Kijk uit voor telefonische-machtigingen-scam!

Kijk je bankafschriften na

23 07 09 - 16:12

Vandaag vond ik op mijn bankafschrift een overboeking die ik totaal niet herkende. Naar een bedrijf met een mij onbekende naam en met de toevoeging TELEFONISCHE MACHTIGING. Ik kan me geen telefonische machtiging herinneren en al helemaal niet op de 20e, de datum van afschrijving. 

Ik heb dus meteen de bank gebeld en om opheldering gevraagd. Het blijkt dus dat er wel eens vaker zomaar bedragen van bankrekeningen worden afgeboekt zonder dat betrokkenen daar weet van hebben. Beware dus!

Wel heb ik ook nog het bedrijf gebeld. Althans dat dacht ik want ik kreeg een mevrouw aan de telefoon die me vertelde dat ze het nummer pas had en dat ze gek gebeld werd door mensen met een soortgelijk verhaal als het mijne.

twee reacties

Me!

Kon je het wel ongedaan maken?

Me! (URL) - 23-07-’09 21:26
Mieke

Ja, juist omdat het een telefonische machtiging was kon ik het eenvoudig laten terugboeken maar gek blijft het dat de bank het wel eerst afboekt. Goed opletten dus op je bankafschriften = LEERMOMENT

Mieke - 24-07-’09 00:16


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.