Bureaucratie & regelzucht op Twitter

Hoe twitteraars aan banden worden gelegd

25 07 09 - 14:59 Gebruikte Tags: , , ,

ZeeuwierjeneverIk heb afgelopen week al eerder een voorbeeld meegemaakt van bureaucratie en regelzucht op Twitter (van iemand die achteraf regels ging verzinnen en toepassen op reeds gemaakte afspraken) maar er zijn nu actueel voorbeelden van dat gedrag door Twitter zelf. 

Blijkbaar is Twitter met een soort grote schoonmaakactie bezig geweest om alle spamaccounts weg te halen en ongerechtigheden te verwijderen. Maar daar bleef het niet bij. Bijna alle twitteraars die ik ken raakten followers kwijt, ikzelf ook 30 terwijl ik zeker weet dat ik geen 30 spamaccounts in mijn followers had. Het blijkt nu dat allerlei accounts op 'suspended' zijn gezet. Zo ook de account van collega HvS (die niks heeft misdaan) en die van blogster Meisje van de Slijterij die notabene dit jaar een Dutch Social Media Star won voor haar online activiteiten. Zij gebruikt sociale netwerken en Twitter ook om haar zakelijke activiteiten te promoten en slaagt daar bijzonder goed is. Zo zijn haar wijndozen en zeeuwierjenever (klik op de foto voor een vergroting van de fles) ondertussen wereldberoemd in Nederland mede dank zijn Twitter. 

Dus denk niet dat je op Twitter (of andere online diensten) zomaar je gang kunt gaan. Ergens zitten mensen die ineens de kraan kunnen dichtdraaien zonder dat jij er wat aan kunt doen en dan ben je al je contacten en gegevens kwijt. Tijd om eens na te denken over backuppen en alternatieven.

Update: @slijterijmeisje heeft haar account ondertussen terug.

Eén reactie

Me!

Daarom heb ik mijn aktiviteiten daar volledig stop gezet en heb mijn account verwijderd.

Me! (URL) - 25-07-’09 17:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.