Sjakie en de chocoladefabriek

15 08 05 - 10:01


Ik ben gisteren naar die film geweest, naar de matinee. Het was hier de laatste dag van de schoolvakanties en dat werd kennelijk in veel gezinnen gevierd met een filmpje want het was echt megadruk in de bioscoop. Het is een ontzettend leuke film om te zien voor kinderen maar ook zeker voor volwassenen. Het arme jongetje Sjakie dat met zijn familie in een Anton-Pieckachtig huisje woont wint samen met vier andere kinderen dank zij een gouden ticket in zijn Wonkareep een bezoek aan de geheimzinnige chocoladefabriek van snoeplegende Willy Wonka. Het wordt een bezoek vol avonturen waarin alle vervelende eigenschappen van de - veelal verwende kinderen - op ludieke wijze worden 'afgestraft' voor Willy Wonka en zijn Oompa Loompas. Eén voor één verdwijnen de kinderen van het toneel tot alleen Sjakie en zijn opa nog maar over zijn en een wel heel bijzondere lift naar huis krijgen.
Het verhaal is mierzoet, letterlijk en figuurlijk, met moraliserende trekjes en de familie als hoeksteen maar dat mag de pret niet drukken want regisseur Tim Burton heeft er, bekend als hij is om zijn levendige fantasie en unieke filmstijl, een boeiende film van gemaakt. Johnny Depp (die al eerder schitterde in Burtons Edward Scissorhands) is geknipt voor deze rol en ook de casting van de kinderen is perfect. Ik heb me geen minuut verveeld dus ook als je boven de 12 bent valt er nog heel wat te genieten bij deze film (klik hier voor trailer).

DVD kopen?
Sjakie en de Chocoladefabriek<br  />David Kelly
Sjakie en de Chocoladefabriek
David Kelly

vijf reacties

brigitte

Wij wilden ook gaan maar hier draaide de film pas om 15.30 uur en dat was te laat om ook nog op tijd de kinderen op te kunnen halen. De kinderen hebben hem al gezien en zijn zeer enthousiast.

brigitte (E-mail ) (URL) - 15-08-’05 10:16
Chantal

Het lijkt me ook een leuke film. Ik heb het boek helaas nooit gelezen, een gemis wellicht, maar de film wil ik zeker zien…. ik denk alleen dat ik maar gewoon wacht op de DVD, lekker thuis kijken op de bank met een heerlijke kop warme chocoladmelk…..

Chantal (E-mail ) (URL) - 15-08-’05 11:30
Puur Kaat

Wat een feest, h?? Ook voor de groten onder ons!

Puur Kaat (URL) - 15-08-’05 22:39
Leibele

Een heerlijke film en ach,moraliserend of niet,er waren geen bloedspetters en meer van dat soort narigheid.

Leibele (URL) - 16-08-’05 01:37
niels

das ne kei goeie film die moe ge echt ne keer bezien

niels - 16-02-’13 18:51


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.