TimeCapsule werkt niet draadloos

Dealer: hier doen hij het wel!

TimeCapsule van binnenSinds mei vorig jaar heb ik van mijn werkgever een TimeCapsule en die is onlangs voor de tweede keer ter reparatie gegaan dit keer met het resultaat dat niks het meer doet. Geen draadloos netwerk dus meer voor mij en mijn backupmogelijkheid gone!

En dat is nog niet alles want de Airport Extreme die ik zelf al had heeft de gewoonte tegelijk met de TimeCapsule de pijp aan Maarten te geven (of aan Steve Jobs). Ik ben echt een Apple fan maar dit is echt FLUT (met hoofdletters). Ik kreeg de spullen terug van dealer iCentre XL met de opmerking dat alles het weer deed.

Tja, daar wel maar hier niet. Aanvankelijk beweerden ze het niet aan de airports kon liggen omdat ze het daar wel doen. Alleen ik heb ze natuurlijk aangeschaft (nou ja mijn baas) om het HIER te doen. En ik kan wel de signale van de modems van al mijn buren ontvangen dus met de ontvangst van mijn Mac is niks mis.

Weer bellen dus morgen. Ik word er een beetje gek van. Moet ik dan toch maar op een ander merk overstappen?

Mieke | Dinsdag 28 Juli 2009 - 10:06 pm | | Gadgets | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , ,

Het 'Twomergasten' concept

Kijk naar Zomergasten met Twitter

ZomergastenVanavond was de eerste aflevering van Zomergasten, het programma waarover jaarlijks het meeste meningen ten beste worden gegeven. Dit jaar heb ik Zomergasten meebeleefd via Twitter. Via de hashtag #zg was de discussie over het programma op Twitter te volgen en ik moet je zeggen dat ik een aantal malen hardop heb zitten schateren achter mijn Mac.

Ik was het niet met alle kritiek eens maar de bloemrijke reacties op Twitter voegden absoluut een dimensie toe aan deze aflevering van het roemruchte programma die maar niet echt uit de startblokken wilde komen ondanks prachtige fragmenten, intrigerende gasten en een presentator die het er zeker niet slecht afbracht.

Decor is nieuw en prachtig, camerawerk was niet goed (Rolf was alleen en profiel in beeld) maar de vondst van dit jaar is wat mij betreft de Twomergasten (op Twitter worden alle woorden veranderd door Tw vooraan het woord te zetten) een unieke combinatie die je eens zou moeten proberen. Het commentaar dat langs komt leukt zelfs de saaiste #zg nog op.

Mieke | Maandag 27 Juli 2009 - 12:39 am | | Design, Actueel | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

De kleine kunst van het genieten

Niets is echt moeilijk

De ParadeEén van de leuke aspecten van rondreizend theatercircus De Parade is het parademaken. Makers lopen over het terrein en proberen door hun uiterlijk, muziek of op andere wijze de aandacht van het publiek te trekken zodat de toeschouwers naar hun tent worden gelokt.

Op de foto een acteur die nou niet bepaald uitstraalt dat 'niets echt moeilijk is' zoals zijn oogkleppen beweren. Diezelfde oogkleppen zorgen er wel weer voor dat hij de borden met de tekst 'De kleine kunst van het genieten' niet kan zien, anders had hij misschien niet zo somber gekeken.

Mieke | Zondag 26 Juli 2009 - 4:37 pm | | Theater | Geen reacties
Gebruikte Tags:

Bureaucratie & regelzucht op Twitter

Hoe twitteraars aan banden worden gelegd

ZeeuwierjeneverIk heb afgelopen week al eerder een voorbeeld meegemaakt van bureaucratie en regelzucht op Twitter (van iemand die achteraf regels ging verzinnen en toepassen op reeds gemaakte afspraken) maar er zijn nu actueel voorbeelden van dat gedrag door Twitter zelf. 

Blijkbaar is Twitter met een soort grote schoonmaakactie bezig geweest om alle spamaccounts weg te halen en ongerechtigheden te verwijderen. Maar daar bleef het niet bij. Bijna alle twitteraars die ik ken raakten followers kwijt, ikzelf ook 30 terwijl ik zeker weet dat ik geen 30 spamaccounts in mijn followers had. Het blijkt nu dat allerlei accounts op 'suspended' zijn gezet. Zo ook de account van collega HvS (die niks heeft misdaan) en die van blogster Meisje van de Slijterij die notabene dit jaar een Dutch Social Media Star won voor haar online activiteiten. Zij gebruikt sociale netwerken en Twitter ook om haar zakelijke activiteiten te promoten en slaagt daar bijzonder goed is. Zo zijn haar wijndozen en zeeuwierjenever (klik op de foto voor een vergroting van de fles) ondertussen wereldberoemd in Nederland mede dank zijn Twitter. 

Dus denk niet dat je op Twitter (of andere online diensten) zomaar je gang kunt gaan. Ergens zitten mensen die ineens de kraan kunnen dichtdraaien zonder dat jij er wat aan kunt doen en dan ben je al je contacten en gegevens kwijt. Tijd om eens na te denken over backuppen en alternatieven.

Update: @slijterijmeisje heeft haar account ondertussen terug.

Mieke | Zaterdag 25 Juli 2009 - 2:59 pm | | Actueel | Eén reactie

Tablet van Apple komt er toch?

Geruchten over voorjaar 2010 doen de ronde

Tablet van AppleOp de site van de iPhoneClub lees ik net dat de Apple Tablet nu toch gepland lijkt te zijn voor het voorjaar van 2010. "Lijkt" schrijf ik hier met opzet omdat de geruchtenmachine rondom een eventuele tabletcomputer van Apple al enige tijd op volle toeren draait. Het valt moeilijk vast te stellen wat er van waar is en wat niet.

In ieder geval ik het verhaal nu dat de tablet een 10 inch scherm gaat krijgen, en ongeveer uitziet als een iPodTouch en voorzien zal worden van 3G internetverbinding. De prijs zal - aldus dit specifieke gerucht - ergens liggen tussen de duurste iPhone en de goedkoopste MacBook. 

Ik voel de hebberigheid al weer opkomen...

Mieke | Zaterdag 25 Juli 2009 - 12:31 pm | | Gadgets | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

A room with a view

Eerste van een serie waarneming vanuit mijn huiskamer

A room with a viewHoewel ik in een straat in een dorp woon is het uitzicht uit mijn woonkamer overwegend groen. Dat komt omdat mijn tuin grenst aan een parkachtig stuk bos dat zich tussen de twee belangrijkste straten van ons dorp uitstrekt.

Tussen het bos en mijn tuin staat een ruim twee meter hoge muur. 't Is ook heerlijk stil in de tuin (tenzij de buren visite hebben in hun tuin) en op de zwoele zomeravonden zit ik dan ook graag helemaal achteraan bij de muur en luister naar de geluiden van het nachtelijke bos. Mocht het een beetje kil worden dan stook ik een vuurtje en geniet ik van de vredige sfeer daar.

Mieke | Vrijdag 24 Juli 2009 - 9:00 pm | | Varia | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Een delicate klus

Voor iemand zonder groene vingers

Nepenthes AlataIk zei gisteren tegen vriend P dat ik op zoek was naar een supersterke plant die tegen onregelmatige verzorging kan en niet in het volle licht hoeft. Mijn huidige plant (het is er één) overleeft al vele jaren maar het is hem aan te zien dat het niet gemakkelijk was. Ik overweeg afscheid van hem te nemen.

Ik weet niet of het naar aanleiding hiervan was dat P 's avonds verscheen met een supergrote orchidee en een Nepenthes Alata (zie foto). De eerste is een eitje qua verzorging maar de NA (zoals ik hem al liefkozend noem) is een bewerkelijke rakker. Hij moet iedere dag gesproeid worden (liefst met regenwater) en zijn grond mag absoluut niet uitdrogen.  

Het zal een opgaaf worden en ik ga mijn best doen om NA door de zomer te helpen. Hij doet ook iets terug want vangt insecten dus wie weet hoe mooi onze relatie nog wordt. Oh en ik hoef hem geen insecten te voeren, alleen voldoende vocht...

Mieke | Vrijdag 24 Juli 2009 - 3:12 pm | | Varia | Geen reacties
Gebruikte Tags: , ,

Viktor & Rolf eerste Zomergasten

Bijten het spits af voor 2009

Viktor & Rolf (foto Kadir van Lohuizen/NOOR) Zomergasten begint weer op de zondagavonden en komende zondag is het ontwerpersduo Viktor & Rolf zo gelukkig het spits te mogen afbijten. Het hangt natuurlijk enorm van de gast af of zo'n Zomergastenavond een beetje spannend wil worden, van de gast(en) en van de gekozen fragmenten maar over het algemeen geniet ik er enorm van.

Margriet van der Linden gaat dit jaar het programma presenteren en dat is een eer maar tegelijkertijd een uitdaging want lang niet alle presentatoren konden op positieve kritieken rekenen in het verleden. Sommigen werden zelfs genadeloos neergesabeld. 

Meer over Zomergasten, de presentator en de gasten die we te zien krijgen is te vinden op de website. Je kunt Zomergasten trouwens ook volgen op Twitter.

Mieke | Vrijdag 24 Juli 2009 - 09:04 am | | Actueel | Eén reactie
Gebruikte Tags: , ,

De tamiflu wordt duur betaald!

Vrij naar Heijermans

TamifluVandaag een heel aantal meldingen over de Mexicaanse griep in Nederland: op de vierdaagse en bij een studentenvereniging in Utrecht. Juist in de vakantietijd met al die mobiele mensen is het een perfecte gelegenheid voor die ziekte om zich overal uit te breiden.

Ik heb Tamiflu in de ijskast liggen. Preventief, dat vond ik verstandig. Wat ik wel gek vind ik dat dit middel niet wordt vergoed door de verzekering. Ook niet op recept. Twee kuren van 10 pillen kostten bij elkaar iets van 40 euro. Maar tot mijn verbazing zie ik net een advertentie bij de Dokter Online waar diezelfde pillen maar liefst 80 euro kosten per 10 stuks. 

Wil je gezond blijven en een eventueel griep preventief of curatief adequaat behandelen dan moet je dokken. De tamiflu wordt duur betaald (vrij naar Herman Heijermans)!.

Mieke | Vrijdag 24 Juli 2009 - 12:21 am | | Actueel | Drie reacties
Gebruikte Tags: , ,

Kijk uit voor telefonische-machtigingen-scam!

Kijk je bankafschriften na

Vandaag vond ik op mijn bankafschrift een overboeking die ik totaal niet herkende. Naar een bedrijf met een mij onbekende naam en met de toevoeging TELEFONISCHE MACHTIGING. Ik kan me geen telefonische machtiging herinneren en al helemaal niet op de 20e, de datum van afschrijving. 

Ik heb dus meteen de bank gebeld en om opheldering gevraagd. Het blijkt dus dat er wel eens vaker zomaar bedragen van bankrekeningen worden afgeboekt zonder dat betrokkenen daar weet van hebben. Beware dus!

Wel heb ik ook nog het bedrijf gebeld. Althans dat dacht ik want ik kreeg een mevrouw aan de telefoon die me vertelde dat ze het nummer pas had en dat ze gek gebeld werd door mensen met een soortgelijk verhaal als het mijne.

Mieke | Donderdag 23 Juli 2009 - 4:12 pm | | Actueel | Twee reacties

Ruimte in mijn klerenkast

Een grote zomer schoonmaak

Klerenkast gemaakt door Helge van Drongelen (Katoen+Zijde 86*74 cm)Ik kan moeilijk kleren weggooien, zeker dingen die nog heel mooi zijn of nauwelijks gedragen. Dat geldt ook voor kleren die ik kocht en droeg toen ik een paar maten minder had dan nu. Daarom was mijn kast in de loop der tijden aardig dicht geslibt. Daar moest maar eens een einde aan komen vond ik.

Afgelopen week heb ik alles weer eens even door mijn handen laten gaan. Ik blijk hele leuke kleren te hebben die ik al weer bijna vergeten was. Stimuleert ook om volop aan de lijn te gaan. Dan kan ik die setjes weer gewoon aan. Bij mij zit het geheim in het bewegen niet zozeer in het eten. Ik moet dus iets zoeken om te doen qua sport.

Ik heb met Amiek van de week al afgesproken een keer te gaan golfen maar ik vrees dat dat niet genoeg zal zijn en de sportschool is toch niet helemaal mijn ding. Of misschien moet ik me maar over die weerstand heen zetten en gewoon een vaste avond in de week gaan sporten. Wordt vervolgd...

Klik even op het plaatje om te zien door wie deze prachtig quilt is gemaakt. Ik vond hem hier.

Mieke | Donderdag 23 Juli 2009 - 1:01 pm | | Varia | Eén reactie

Maandelijks tips voor Radio 90FM

Wereldberoemd op de Heuvelrug

Had ik hier al eens verteld dat ik maandelijks een uitgaanstips verzorg in het programma MusicalTime op Radio 90FM? Nee? Nou bij deze.

Ik doe dat natuurlijk vanuit CultuurpodiumOnline. Iedere tweede dinsdag van de maand om 20.30 of daaromtrent wordt ik gebeld door de technicus die mij in de wacht zet terwijl het laatste nummer nog draait en als dat plaatje is afgelopen dan ben ik aan de beurt.

Collega Ester Dijkema verzorgt dat radioprogramma en zij heeft iedere week van de maand een andere vaste rubriek waarvan ik er dus eentje ben. Leuk om te doen en ook inspirerend om de goede tips bij elkaar te zoeken iedere maand.

Mieke | Woensdag 22 Juli 2009 - 9:33 pm | | Theater | Geen reacties
Gebruikte Tags: ,

Makeover fase twee

Onvolkomenheden opgelost

MakeoverIk ben weer een fase verder in de makeover van Miwian. Bob is zo vriendelijk geweest om een aantal volkomenheden weg te werken zoals de het feit dat alle reacties dubbel getoond werden en de kolommen rechts maar niet naast elkaar wilden staan. Ik ben blij!

Nu nog vervolmaken en langzamerhand weer onderdeeltjes toevoegen. En dan als klap op de vuurpijl een nieuwe banner! Maar dat zal nog wel even duren vrees is.

Mieke | Woensdag 22 Juli 2009 - 12:33 pm | | Varia | Twee reacties
Gebruikte Tags:

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door

Niet weglopen!

Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon doorHet is natuurlijk al duidelijk dat Miwian in verbouwing is. Dat gaat even duren want ik ben met allerlei projecten tegelijk bezig en dit is er eentje van. Maar vroeg of laat ben ik weer helemaal in de lucht en bovendien opgeschoond van allerlei oude rommel die je beter maar weg kunt gooien.

Ik ben enorm aan het opruimen. Weg met al die overbodige ballast. Weg met die kleren die je niet meer draagt. Weg met die spullen die zonde zijn om weg te gooien. Mijn huis slibt er mee dicht en ik wil alleen het hoognodige op zolder opbergen.

Niet weglopen dus!

admin | Maandag 20 Juli 2009 - 10:44 am | | Varia | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Long time no see

De Nederlandse ReisoperaTijd niks gedaan aan Miwian. Veel andere dingen aan mijn hoofd. Er stonden wel zeven reacties op moderatie te wachten. Neem me voor mijn leven te gaan beteren want er is genoeg om over te schrijven per slot van rekening.

admin | Zaterdag 18 Juli 2009 - 9:59 pm | | Varia | Geen reacties
Gebruikte Tags: