Een delicate klus

Voor iemand zonder groene vingers

24 07 09 - 15:12 Gebruikte Tags: , ,

Nepenthes AlataIk zei gisteren tegen vriend P dat ik op zoek was naar een supersterke plant die tegen onregelmatige verzorging kan en niet in het volle licht hoeft. Mijn huidige plant (het is er één) overleeft al vele jaren maar het is hem aan te zien dat het niet gemakkelijk was. Ik overweeg afscheid van hem te nemen.

Ik weet niet of het naar aanleiding hiervan was dat P 's avonds verscheen met een supergrote orchidee en een Nepenthes Alata (zie foto). De eerste is een eitje qua verzorging maar de NA (zoals ik hem al liefkozend noem) is een bewerkelijke rakker. Hij moet iedere dag gesproeid worden (liefst met regenwater) en zijn grond mag absoluut niet uitdrogen.  

Het zal een opgaaf worden en ik ga mijn best doen om NA door de zomer te helpen. Hij doet ook iets terug want vangt insecten dus wie weet hoe mooi onze relatie nog wordt. Oh en ik hoef hem geen insecten te voeren, alleen voldoende vocht...

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.