Uit de tijd gekomen

17 01 08 - 13:41

foto AgoraPraha

Voor doodgaan heb je vele uitdrukkingen zoals het loodje leggen, de pijp uit gaan, heen gaan, inslapen, omkomen, het leven laten, overlijden, sterven, ontslapen, hemelen, de laatste adem uitblazen, afreis, om zeep gaan, zieltogen, wegvallen, sneuvelen, creperen, expireren en nog veel meer. Maar de mooiste uitdrukking vind ik toch wel 'uit de tijd komen', een uitdrukking die in het oosten van het land wordt gebruikt (over het algemeen in dialect). In 'uit de tijd komen' wordt precies aangegeven wat het verschil is tussen leven en dat wat daarbuiten is: de tijd. Binnen de tijd bevindt zich alles dat wij met onze zintuigen kunnen waarnemen maar buiten de tijd is de rest en dat is vast heel wat.

Bij 'dood' hebben wij toch over het algemeen de associatie dat je er per saldo op achteruit gaat maar misschien ga je er bij 'buiten de tijd' wel enorm op vooruit. Wie weet...

vier reacties

Me!

Gelukkig twijfel ik daar nog aan…

Me! (E-mail ) (URL) - 17-01-’08 20:12
Marcel

Gelukkig twijfel ik daar niet aan, maar ik kom ook uit het oosten… :-)

Marcel - 27-11-’12 16:48

Een of meer reacties staan in de wachtrij om goedgekeurd te worden.(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.