Over Avatar

07 06 04 - 13:59Zo, ik ben er weer. Zo'n training van negen dagen is erg intensief en laat weinig gelegenheid om je bezig te houden met andere zaken (zeker gezien de werkuren die wij als Masters er op na houden). Maar ik heb erg genoten en mijn kursist en ik hebben een fantastische week gehad.
Ik had jullie nog wat meer informatie over Avatar beloofd. Avatar is een hele praktische en ervaringsgerichte training waarin je instrumenten en technieken leert om ongewenste gevoelens, twijfels en beperkingen los te laten en meer van elk moment te genieten. De training geeft je nieuwe mogelijkheden om te leven volgens je eigen waarden en in harmonie met je omgeving. Het leuke van de training vind ik dat het heel praktisch is. Je doet erg veel oefeningen en leert niet alleen met je verstand maar vooral door te ervaren wat er gebeurt. Van denken naar voelen dus.
Het is een individuele training binnen een groep. In Egmond waren we totaal met zo'n 350 mensen (kursisten en masters). Dat lijkt heel veel maar in de praktijk blijkt dat niemand last heeft van de grootte van de groep omdat je als student een vaste Master hebt waar je mee kunt werken. Sommige oefeningen doe je individueel, andere met medekursisten en weer andere oefeningen doe je onder begeleiding. De meeste mensen die naar een Avatarkursus zijn geweest, voelen zich een ander mens omdat ze heel wat negatieve ballast kunnen wegwerken in die negen dagen waardoor er weer veel aandacht vrij komt voor leukere dingen. Het is jammer dat we geen BEFORE en AFTER foto's hebben van de kursisten want dan zou je ook op die foto's kunnen zien hoe de meeste mensen er van opbloeien.
Hans en ik zijn allebei Avatarmaster en hebben naast de gewone Avatarkursus ook de Masterkursus en nog wat andere kursussen gevolgd. Als je geïnteresseerd bent of je wilt wel wat informatie over Avatar, stuur dan even een mailtje of reageer op dit logje.

veertien reacties

Sab

ooit ooit zal er een dag komen dat ik mij een weekend erbij voeg in egmond

glad to have you back with us, missed you

Sab (URL) - 07-06-’04 18:34
Mieke

Een weekend maar Sab? Waarom niet meteen een hele kursus? Je moet de dingen niet half doen! :D

Mieke (E-mail ) (URL) - 07-06-’04 18:40
sab

omdat ik weet dat er ook weekendversies zijn :)

sab (URL) - 07-06-’04 20:02
Nijntje

Blij dat je er terug bent Mieke, leuk om te horen dat het leuk was.

Nijntje (E-mail ) (URL) - 07-06-’04 20:25
Davis

Tja. Lijkt me best wel heftig om dingen over jezelf te weten te komen.
Moeilijkste lijkt mij om het direct te veranderen.

Davis (E-mail ) - 07-06-’04 22:24
Mieke

Nou Davis, mijn ervaring is dat het voor de meeste mensen een opluchting is om te ontdekken wat er al die tijd dwars zat. Als je dat ontdekt hebt dan weet je ook meestal wat je er aan kunt gaan doen. En het ervaren van eventueel verdriet en pijn is niet leuk maar daarna is de opluchting groot en is er ook weer ruimte voor nieuwe dingen. En direct veranderen is inderdaad niet zomaar gedaan maar als je veel narigheid van je af hebt geschud dan gaat het wel een stuk soepeler.

Mieke (E-mail ) (URL) - 08-06-’04 00:35
sab

wie is er dan om je te troosten als je daar een beetje met je ziel en zaligheid bij een vreemde in snikken uitbarst (ik kan me namelijk niet voorstellen dat ik zo’n weekend zonder kleerscheuren doorkom)

sab (URL) - 08-06-’04 07:12
Davis

Ik sta nog niet zó stevig in mijn schoenen denk ik, om die confrontatie aan te gaan (met mezelf)

Davis (E-mail ) - 08-06-’04 08:17
Mieke

Als je met mij mee gaat Sab dan is het antwoord duidelijk… toch?
En Davis, zou dat nou echt zo veel erger zijn dan iedere dag leven met jezelf met al die beperkingen? Ik bedoel …. dit zijn maar negen dagen en dat is een investering voor de rest van je leven!

Mieke (E-mail ) (URL) - 08-06-’04 17:25
brigitte

Het klinkt wel heel erg alsof ik dat ook eens een keer moet gaan doen. Maar wanneer ben ik eens negen!! dagen maar liefst op een rijtje vrij???

brigitte (E-mail ) (URL) - 09-06-’04 08:58
Mieke

In de vakantieperiode! Er is een kursus van 7 tot 15 augustus in Egmond aan Zee dus als de kids dan iets anders te doen hebben dan is dat misschien jouw kans!

Mieke (E-mail ) (URL) - 09-06-’04 16:02
LadyBass

Had nooit van Avatar gehoord, maar het kruist nu continu mijn pad. Familie heeft er aan gedaan, collega’s zijn als deelnemer en master naar Egmond a Zee geweest. Het is dat ik niet in God geloof, maar je zou haast zeggen dat dit een teken is……

LadyBass (E-mail ) (URL) - 09-06-’04 16:10
sab

daarvoor hoef je niet in God te geloven hoor voor dat soort signalen, gewoon in de buurt zijn van de juiste mensen :)

sab (URL) - 09-06-’04 18:48
Mieke

@ LadyBass: Als je geïnteresseerd bent in info over de kursus Avatar stuur me dan even een mailtje, dan zorg ik dat je de info krijgt. Dit is geen toeval, het valt je kennelijk toe dat dit zo gebeurt.

Mieke (E-mail ) (URL) - 09-06-’04 22:07


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.