Pittige spit

26 06 04 - 10:02

Ik heb spit. Donderdagochtend ging ik voordat ik de deur uit moest naar mijn opdrachtgever nog even wat pakken in de badkamer. Ik verstapte me even en het schoot in mijn rug. Aauuu! Linksonderaan staken scherpe mensen die er voor zorgden dat ik niet meer rechtop kon gaan staan. Shit. Wat nu. Ik moest naar Amsterdam want daar zaten ze op me te wachten.

Ik strompelde naar beneden met de leuning als houvast. Geen tijd meer voor eten of koffie, even make-up en schuifelend naar de auto. Dan sta je meteen voor het volgende probleem: hoe kom ik er in? Met de deur en de rugleuning van de stoel als steun liet ik mij voorzichtig zakken. Eerst zitten en dan pas draaien. Het rijden zelf ging vrij probleemloos. Zolang je niet van houding verandert heb je eigenlijk geen probleem. Maar toen ik in Amsterdam de parkeergarage in was gereden brak het moment supreme aan: zou ik nog wel uit de auto kunnen komen? Gelukkig was er een plaatsje vrij naast een pilaar. Door mij eerst in 'zithouding' uit de auto te kantelen en vervolgens met de pilaar als houvast omhoog te takelen stond ik na een paar minuten naast mijn auto. Pffft. Stijfjes en voorzichtig bewegend heb ik mij door de dag heen geworsteld. Zo veel mogelijk lopen en bewegen zegt mijn dokter altijd. Maar hij voelt niet wat ik voel!
's Avonds had ik gelukkig een afspraak met een vriend die dokter is. Hij nam wat spierontspannende middelen (diclofenac) voor me mee en dat scheelt een stuk. Ik kon me zelfs vannacht een klein beetje omdraaien en vandaag is het gelukkig al weer veel beter. Ik moet niet te veel zitten, staan, lopen en liggen gaan me het beste af en dan zal het in een paar dagen wel over zijn, die spit, hoop ik.

vijf reacties

Scriptkipje

Ooit heb ik 1x spit gehad en dat staat me nog heel helder voor de geest! Ik was het bed aan het opmaken toen het erin schoot en kon me alleen nog maar op handen en knie?n voortbewegen…..sterkte! :-S

Scriptkipje (E-mail ) - 26-06-’04 14:18
berta

Sterkte en beterschap…

berta (URL) - 26-06-’04 23:49
Mieke

Dank voor de blijken van medeleven. Die pillen die ik kreeg helpen echt fantastisch. Ik ben er bijna weer vanaf. Ik kon zelfs conform plan naar Belgi? waar een feest was waarvoor wij waren uitgenodigd (zie Feest van de Zuiderburen). Maar ik was wel blij dat ik vannacht een goed bed had!

Mieke (E-mail ) (URL) - 27-06-’04 20:54
sab

Ben ook ooit door mijn rug gegaan met stofzuigen (schoonmaken is dus gewoon niet goed) en de diclofenac heeft me ook wel geholpen maar heb wel 3 dagen plat gelegen (prettig als je midden in een kamerverhuizing zit met allemaal dozen op je heen). Ik dacht altijd dat spit leeftijdsgebonden was maar dat maakt dus niet uit, jong of oud het slaat genadeloos wanneer het niet uitkomt.

sab (URL) - 27-06-’04 21:23
Mieke

Nou idd Sab. Sommige mensen krijgen het al van het pakken van de krant. Een vorige keer kreeg ik het toen ik in de spiegel wilde kijken die ietsje te laag hing. Werd ik dagen mee gepest: ijdelheid komt voor de val!

Mieke (E-mail ) (URL) - 27-06-’04 22:03


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.