Feest bij de Zuiderburen

27 06 04 - 19:53

Gisteren waren we op bezoek bij een Belgische vriendin die de respectabele leeftijd van 30 had bereikt en dat groots wilde vieren. Dat wilden wij natuurlijk wel meemaken dus wij reisden eind van de middag af richting Brugge waar zij in de buurt woont. Hans en ik hadden 'gastenkamers' geboekt in Torhout en wilden eerst daar even langs voordat we ons op het feest zouden melden.

De Waterhoek, zoals het 'landgoedje' heette, zag er idylisch uit. Overal prachtig verzorgde tuinen, rozen, lelies, achter een heg paarden in de wei en achter een andere heg de woonwagen die we op de website hadden gezien. Alleen... niemand thuis. Bellen, toeteren, kloppen, niks mocht baten. Wel ging de hond (van het bordje 'pas op, gevaarlijke hond) tekeer in het huis. Na twintig minuten besloten we een briefje op te hangen en toch maar naar het feest te gaan.
Daar aangekomen stortten we ons in het feestgedruis. Onze gastheer had, heel attent, gezorgd voor een TV'tje zodat de Nederlanders onder de genodigden de voetbalwedstrijd konden volgen. Nou zijn Hans en ik allebei geen grote voetbalfans maar in een groepje kijken met Belgen en Nederlanders is wel gezellig. Zeker als de Rode Duivels ook voor Oranje zijn! We hebben ons zelfs laten verleiden om het voetballied Hup Holland Hup vijfstemmig (LOL) ten gehore te brengen. Tussen de bedrijven door en op de saaie momenten in de wedstrijd (dus met grote regelmaat) belden we naar De Waterhoek. We kregen maar geen contact. Ik begon me zorgen te maken over waar we moesten slapen tot dat onze gastvrouw zei dat haar kinderen wel met oma mee konden en wij dan wel in de kinderkamers konden bivakkeren. Pffft, dat was een opluchting. Nu konden we eindelijk onbekommerd genieten van feest en voetbal. En die Belgen kunnen er wat van zeg! Zodra je glas leeg was werd het weer gevuld en voortdurend kwamen er schalen met heerlijke hapjes voorbij. En bovenop dat alles won Nederland ook nog met strafschoppen. Onze avond kon niet meer stuk!
Tot in de kleine uurtjes duurde het feest terwijl ondergetekende het om een uur of twee wel voor gezien hield. Ik hoorde van Hans die om half vijf even wakker werd dat toen net de laatsten naar bed gingen. En vanmorgen toen ik beneden kwam zat iedereen al weer patent achter ontbijt en koffie ingedachtig het motto 's avonds de man, 's morgens de man.
En van de Waterhoek? Daar kregen we vandaag een mailtje van: 'sorry dat ze er niet waren maar hun dochter was van het paard gevallen en daar moesten ze mee naar het ziekenhuis'. Hans is in ieder geval vastbesloten er nog een keertje te gaan slapen in die woonwagen in de Engelse tuin.

zeven reacties

Rick Hoen

Ik heb heeeeel veel gemist helaas dus :’( Maar ik heb dan ook heel hard geleerd voor Wiskunde

Rick Hoen (E-mail ) (URL) - 27-06-’04 22:12
Mieke

Ja, je had er bij moeten zijn. Het was inderdaad erg leuk en gezellig. Misschien bij een volgend feest?

Mieke (E-mail ) (URL) - 27-06-’04 22:23
Tonny

Je hebt het feest perfect omschreven. Je hebt mijn verhaal al geschreven. Ik sluit me er bij aan dat het geweldig was. Leuk trouwens dat de Belgen ook een beetje in een hup Holland hup stemming waren :-)

Tonny (E-mail ) (URL) - 28-06-’04 10:10
Nijntje

Wij hebben ook genoten hoor! Was echt een toffe manier om je verjaardag te vieren! Bedankt voor jullie aanwezigheid!

Nijntje (E-mail ) (URL) - 28-06-’04 10:39
Hans

Ik wilde nog even toevoegen, wellicht ten overvloede, dat de Sangria voortreffelijk was;)

Hans (E-mail ) (URL) - 28-06-’04 11:50
Nijntje

lol Hans, jij wou het recept nog h?, wel hier komt het:
1 fles triple sec
1 fles cognac
6 liter rode wijn
1,5 liter fruitsap
1,5 liter fanta
je kan alles al vooraf mengen, behalve de fanta, die doe je er het laatst bij. Het fruit best ook niet al te vroeg erin doen, zodat het niet allemaal uit elkaar valt! Bij het opdienen voeg je nog wat ijsblokjes. Sant?, en denk eraan, teveel is schadelijk voor de gezondheid :-)

Nijntje (E-mail ) (URL) - 28-06-’04 12:15
hans

Dank je Nijntje.
Ik zal het recept zeker gebruiken, maar ik denk niet in deze omvang;)”;}}}

hans (E-mail ) (URL) - 28-06-’04 14:35


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.