Verlaten stad

29 06 04 - 23:20

Ik was gisterenavond in Den Bosch waar ik uitgenodigd was voor een etentje in de stad (dat overigens heel gezellig was en lekker). Hoewel we afgesproken hadden bij het station in Den Bosch was het om een aantal redenen voor mij handiger om met de auto te gaan. En dan doet zich altijd weer het parkeerprobleem voor. Waar laat je je auto bij zo'n station?

Een collega die er woont gaf me het advies om te parkeren in een parkeergarage aan de achterkant van het station. Dat stuk stad is helemaal nieuw en ziet er uit alsof het tien jaar geleden nog braakliggende terrein was. Allemaal moderne gebouwen met deel (luxe) appartementen en grote kantoorgebouwen. Centraal in dit stadsdeel het Bossche Paleis van Justitie.
Toen ik er aan kwam was er behoorlijk wat leven op straat. Voetgangers, fietsers en auto's bepaalden het straatbeeld. Mensen kwamen uit kantoren en bewogen zich naar of van het station. De parkeergarage was welliswaar niet vol maar toch ook zeker niet leeg en ik moest een stukje doorrijden voordat ik een plaatsje had. Voor de zekerheid had ik me er van overtuigd dat de garage 24 uur per dag toegankelijk was. Toen ik vanavond na het eten in de oude stad terugkwam begon ik echter te twijfelen. Geen mens te bekennen, alles verlaten en de deuren van de garage dicht met rolluiken. Ik was blij dat ik de openingstijden nog even had gecontroleerd anders was ik op dat moment zeker in paniek geraakt denkend dat ik voor morgenochtend mijn auto niet terug zou kunnen krijgen. Nu wist ik dat ik er in moest kunnen komen en was alleen de vraag nog hoe. Het was een enorme garage dus ik moest heel wat grond bestrijken voordat ik de ingang had gevonden. Moderne stedenbouw werkt niet zoals de oude stad met straten maar allerlei onduidelijke voetgangersgebieden die dan weer doodlopen slingeren zich tussen de moderne architectuur door. En 's avonds ziet alles er beslist anders uit dan overdag. Zo kwam ik ineens bij een vijver met fonteinen ver boven straatniveau terecht waaronder volgens mij de garage moest liggen. Alleen die vijver herkende ik niet van een paar uur daarvoor. Zelfs iemand om aan te vragen hoe het zat vond ik niet. Op een gegeven moment stapte er een jongeman de stoep op uit een grote deur. Ik er op af en vragen naar de ingang van de garage. Hij kon me gelukkig verder helpen. Pffft, ik was binnen en ook mijn auto stond er nog als één van de weinigen. Ik was toch wel een beetje opgelucht. Nu nog op zoek naar de betaalautomaat en ik kon er weer vandoor. Opgelucht gaf ik gas bovenaan de oprit uit de garage, weg uit dit naargeestige gebeuren en op naar de bewoonde wereld.

negen reacties

V@nM@n

Hey meid, heel leuk verhaal. Het etentje valt daarbij toch behoorlijk in het niet. Jij alleen daar in die ‘grote’ stad. Ik zou me op zijn minst een beetje onbehaaglijk hebben gevoeld.

V@nM@n (URL) - 30-06-’04 08:38
Mieke

Het etentje was heel erg leuk maar dit was zo’n vreemde gewaarwording! Het was net alsof er helemaal geen mensen meer waren en het voelde inderdaad onbehaaglijk. Overal hekken en rolluiken. De gebouwen sluiten de mensen binnen en buiten. Heel raar!

Mieke (E-mail ) (URL) - 30-06-’04 11:00
sab

lang leve de strijdigheid van het huidige leven, zelfs de parkeergarage ontkomt er al niet meer aan tegenwoordig

sab (URL) - 30-06-’04 13:20
berta

…heb jaren geleden de handrem van mijn auto in een parkeergarage in Den Bosch ver…….!!!

berta (URL) - 30-06-’04 15:14
Nijntje

Op zo’n momenten is een mens toch maar blij dat ie een GSM heeft, je weet maar nooit dat er wat zou gebeuren.

Nijntje (E-mail ) (URL) - 30-06-’04 19:52
Mieke

Ja dat zeg je nou Nijntje maar ik had al gekeken of ik ergens een telefoonnummer kon vinden als ik de ingang van de parkeergarage niet vond. Nergens! Niet op het kaartje, niet bij de inrit, geen belknop, geen telefoonnummer, helemaal niks. Maar ik had wel naar huis kunnen bellen van: ‘ik ben gestrand in Den Bosch en kan mijn auto niet meer terug krijgen’.

Mieke (E-mail ) (URL) - 30-06-’04 23:38
sab

als je te diep in de parkeergarage zit heeft een gsm ook geen nut :)

sab - 01-07-’04 08:37
Nijntje

Dat was nou toch precies het probleem, ze raakte er niet in!

Nijntje (E-mail ) (URL) - 01-07-’04 21:21
Mieke

Het had dramatisch kunnen aflopen. Althans, daar heb ik wel over lopen denken op zoek naar de ingang. Ik was ook echt opgelucht toen ik eenmaal in mijn auto zat en de bewoonde wereld weer in reed.

Mieke (E-mail ) (URL) - 01-07-’04 22:49


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.