Ook heel flitsend!

02 07 04 - 00:41

Mijn keuze om een flitser te kopen is (een klein) beetje beïnvloed door twee recente gebeurtenissen. Het eerste was dat wij op een feest het afgelopen weekend in België geëxperimenteerd hebben met een zakdoekje voor de flits om het dodelijke effect dat de pop-upflits van de meeste camera's heeft op het onderwerp van de foto te verzachten. Met de Minolta Dimage van Vampire probeerden we een papieren zakdoekje voor de flitser (al dan niet opgevouwen). De resultaten waren verbluffend in die zin dat het een enorm verschil maakt en de foto's meteen een stuk beter van kleur dan met onafgedekte pop-upflits. Nadenkend over de flitskwestie schoot mij een logje van Alex van Majestic Moose te binnen over een zelfgemaakte bouncer, de Tetrabounce. Leuk en leerzaam voor diegenen onder ons die òf niet zoveel geld uit willen geven voor een aparte flitser òf van ingenieuze en goedkope oplossingen houden. Op de foto zie je mijn Powershot met zo'n zakdoekdiffuser die is gemonteerd met behulp van een paperclip (de foto is gemaakt met een Pentax Optio 330 zonder flits).

zeven reacties

Tonny

Kijk.. dit zijn tips. Alhoewel het zakdoekje ook geweldig goed zijn werk doet!

Tonny (E-mail ) (URL) - 02-07-’04 07:30
Mieke

Kijk voor leuke tips ook eens op de site van Wim Wiskerke voor leuke tips zoals bijvoorbeeld het omgekeerd statief.

Mieke (E-mail ) (URL) - 02-07-’04 09:37
Mieke

en de URL is Wim Wiskerke

Mieke (E-mail ) (URL) - 02-07-’04 09:40
Ingrid

Wauw ! Die bouncer is echt een geweldige tip ! Ga ik meteen maken !

Ingrid (URL) - 02-07-’04 10:45
Rick Hoen

Ow, ik zorg voor een flitser(of zakdoekje), de camera krijg ik van jou? tja, als je tips geeft…. (:-p Geintje)

Rick Hoen (E-mail ) (URL) - 03-07-’04 11:22
Mieke

Volgens mij heb jij best een aardige camera Rick! Althans de foto’s op je weblog doen zulks vermoeden (en eerlijk gezegd heb ik het ook wel eens gezien).

Mieke (E-mail ) (URL) - 03-07-’04 12:32
Mieke

De eer gaan volledig naar Alex en diegenen die het voor hem bedacht hebben. Ik ben alleen een doorgeefluikje hier. ;-)

Mieke (E-mail ) (URL) - 03-07-’04 20:21


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.