Pasar Malam Istimewa

04 07 04 - 19:34

Daar waren wij vanmiddag, op Landgoed De Horst bij ons in Driebergen waar ondermeer De Baak gevestigd is. Istimewa betekent bijzonder en dat slaat op een aantal special events die op deze Pasar Malam zijn georganiseerd zoals Molukse vrijdag, optreden van Riem de Wolff (voor wie dat niet weet: de nog levende helft van de Blue Diamonds) en Wieteke van Dort (als Tante Lien). We keken onze ogen uit naar alle mooie kraampjes met kleren, stenen, waaiers, beelden, sarongs, wierook en wat dies meer zij. Ook waren er natuurlijk de onvermijdelijke eethoekjes en ?kraampjes met alles wat de Indonesische keuken te bieden heeft en de Oranjerie met ondermeer handlezers, aurafoto?s en tarotlezers.

We zagen een paar optredens en ook allerlei Papuakunst en -attributen. Ik kocht een heel mooi groot draagnet dat door de vrouwen daar gebruikt wordt om groente in te dragen aan een band om hun hoofd. Overal in het hoofdgebouw hingen prachtige schilden uit Papua waarvan hierbij een detail op de foto.

vier reacties

berta

Goh, dat Riem de Wolf nog steeds optreed!
Toen ik een jaar of zes oud was heb ik eens gedroomd dat ik met de Blue Diamonds aan het rolschaatsen was. Zij waren volgens mij toen al volwassen…

berta (URL) - 04-07-’04 23:45
Mieke

… en ze zongen ‘Ramona’ en ‘Little ship keep sailing’ op het single-tje dat mijn ouders hadden gekocht bij de eerste grammofoon die de intrede deed in ons huis. Dat was er nog zo eentje met een luidspreker in het deksel. De ouderen onder het lezerspubliek weten vast wel waar ik het over heb.
Maar dat jij met de Blue Diamonds hebt gerolschaatst, ook al wat het dan in je droom, is toch wel heel bijzonder. Ik wou dat ik dat had meegemaakt! :-p

Mieke (E-mail ) (URL) - 05-07-’04 01:11
Rick Hoen

Ik ken de Blue Diamonds niet eens, moet ik me nu schamen? :-p

Rick Hoen (E-mail ) (URL) - 06-07-’04 15:42
Mieke

Nee hoor Rick, ze zouden jou opa’s kunnen zijn. Kijk maar eens hier voor meer info.

Mieke (E-mail ) (URL) - 06-07-’04 15:50


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.